De voorstelling met misschien wel de langste opkomst ooit

In het decor staat ongemakkelijk iemand van Guinness World Records te wachten of deze voorstelling daadwerkelijk de langste opkomst ooit heeft. Een acteur is nu al een aantal dagen aan het opkomen en kan elk moment aankomen. Wat hij gaat doen als hij er eindelijk is weet niemand. Misschien buigt hij wel? Of misschien houdt hij een monoloog waardoor het publiek in tranen uitbarst? De acteur weet niet zo goed wat te doen en probeert het publiek te troosten, tevergeefs want de toeschouwers blijven maar huilen. Er vallen zoveel tranen dat er een klein riviertje ontstaat. Het decor spoelt langzaam weg, de acteur en de Guinness World Records-man proberen nog houvast te zoeken. Helaas, ze verdwijnen langzaam in de rivier van tranen en spoelen terug naar waar ze opkwamen.
Het publiek stopt met huilen, applaudisseert en gaat weg.

De voorstelling met misschien wel de langste opkomst ooit probeert een voorstelling te zijn met misschien wel de langste opkomst ooit.

Elias De Bruyne studeerde in 2016 af aan de mime-opleiding. Hiervoor werkte hij enkele jaren als tuinman en volgde een opleiding tot theatertechnicus, steeds met de gedachte om ooit zelf voorstellingen te maken en acteur te worden. Hij speelde o.a. bij BVDS, Maas TD, Tg Elektra en is sinds kort als maker ondersteunt door Plan Brabant onder de vleugels van Theater Artemis. Zijn laatste voorstelling ‘Wat als dit alles is?’ werd lovend ontvangen.

Op onnavolgbare wijze lijkt hij iedere keer te willen zeggen dat hij eigenlijk niks te zeggen heeft. En daarmee zegt hij tegelijkertijd weer heel veel. Het is zeldzaam om zo’n bijzondere performer, vormgever, schrijver en bedenker verenigd te zien in één persoon.’ – Jetse Batelaan, artistiek leider Theater Artemis.

Concept

Elias De Bruyne

Spel

Hidde Aans-Verkade
Elias De Bruyne
Matteo Bifulco (Over het IJ)

Decor

Hidde Aans-Verkade
Elias De Bruyne

Artistieke begeleiding

Jetse Batelaan

Mede mogelijk gemaakt door

Oerol
Over het IJ Festival
Theater Artemis / Talentontwikkeling PLAN Brabant

Met steun van

Fonds Atelier Oerol
Dioraphte