Over Het Gezelschap

DIT IS THEATER ARTEMIS

Niet bang zijn is moeilijk. Zeker als alles om je heen zo eng is. Toch is dat het enige dat helpt: onbevreesd zijn en elkaar en jezelf vertrouwen geven. De projecten en voorstellingen van Theater Artemis zijn avonturen. Wij zijn die onbekende, waar ze je altijd voor gewaarschuwd hebben. Toch nodigen we iedereen uit om met ons mee te gaan. Om uiteindelijk samen te ervaren dat we meer durven dan we zelf dachten. Wie samen durft, zal zich verbonden voelen. Wie lacht, zal niet bang meer zijn.

 

Theater Artemis is een jeugdtheatergezelschap uit Den Bosch. Wij maken interactief en anarchistisch theater. Theater dat zich, in samenspel met ons publiek, niet aan zijn eigen wetten houdt. Theater dat verstoort en verstoord wordt. Theater waarbij publiek en voorstelling elkaar vinden in een gedeelde staat van verwarring. Niets ligt meer vast. Alles ligt open. Wij hebben alleen elkaar. Help! Wat nu? Artemis biedt de kracht om de wereld op zijn kop te zetten.

 

We maken voorstellingen voor alle kinderen die naar school gaan en alle andere mensen die dan nog over blijven. Ondanks het feit dat we vaak maar met moeite aan het woord komen, proberen we toch les te geven. Midden in de chaos onderwijzen we een bijzonder vak: lessen in vertrouwen aan een wereld in paniek.

 

Jetse Batelaan

Koppeling gekopieerd

THEATER ARTEMIS IN 2018/2019

HET VERHAAL VAN HET VERHAAL 8+
Na Hoe de grote mensen weggingen en wat er daarna gebeurde coproduceren Theater Artemis en Het
Zuidelijk Toneel opnieuw een familievoorstelling die zijn weerga niet kent. En waarbij Jetse Batelaan zich van zijn hartstochtelijke kant laat zien.
Grote zaal: 14 september t/m 23 december 2018

 

WOESTZOEKER 8+
Na het hyperkinetische Bekdichtzitstil (2014) schrijven Raven Ruëll en Jan Sobrie samen een nieuwe lofzang op het roekeloze en losbandige kind dat naarstig tegen de stroom in zwemt. Want tegen de stroom IN heeft wel degelijk ZIN. Coproductie van Theater Artemis & Theater Antigone.
Vlakkevloer theater: 17 oktober t/m 25 november 2018 (B) & 12 januari t/m 18 februari 2019 (NL)

 

DE MAN DIE ALLES WEET 4+
Nieuwe samenwerking tussen Jetse en René van ‘t Hof. Zilveren Krekelwinnaar uit 2014 van Theater Artemis, genomineerd voor de Zapp Theaterprijs en OFF West End Awards 2018 (beste productie voor 0-7 jaar).
Vlakkevloer theater: 11 februari t/m medio mei 2019

 

Voor informatie en boekingen:
Annemiek de Goey (ma, di & do, vr)
annemiek@artemis.nl, + 31 (0)73 6123223