ACTIEVOEREN IS KUNST

In 2017 en 2018 organiseerde Theater Artemis met een groepje kinderen op woensdagmiddagen acties: #1 GEWOON IS OK #2 NIEMAND MAG DOOD #3 DE WERELD RAAKT VOL #4 ALLES MOET EETBAAR ZIJN #5 WIJ WILLEN  MEER (aandacht, uitstapjes, tijd, liefde).

In 2019 zetten wij dit project voort met klassen (groep 3 t/m 7) onder de titel: ACTIEVOEREN = KUNST. In één dag werkt een klas (groep 3 t/m 7) toe naar een multidisciplinaire actie ondersteund door een beeldend kunstenaar en theaterdocent van Theater Artemis. De straat op.. ACTIE!

Hebben jullie ideeën voor een beter kinderleven? Dromen jullie van een mooiere wereld? Willen jullie dat de wereld dat weet?
Een klas werkt een dag samen met een theaterdocent en een beeldend kunstenaar. Als afsluiter trekken de leerlingen de straat op en voeren actie voor hun ideeën, wensen, klachten en dromen!

Het is niet braaf, wel vol bevlogenheid. Het samen opkomen voor een doel, daar kan je niet vroeg genoeg mee beginnen.

“Ik zie dat hij hier veel zelfvertrouwen krijgt, wat hij op school en op de sportclub mist. Ik denk omdat hij weet dat hij hier zichzelf mag zijn.”
– Een ouder van een van de actievoerders

Acties tot nu toe:

#1 GEWOON IS OK

#2 NIEMAND MAG DOOD

#3 DE WERELD RAAKT VOL

#4 ALLES MOET EETBAAR ZIJN

#5 WIJ WILLEN MEER

#6 GEEF ONS RUST

#7 KINDERSALARIS

#8 AARDIG ZIJN

#9 WIJ POEPEN MEER ZEBRA…PADEN

#10 WIJ WILLEN MEER FLUTHUTLOLIETEDDYBEERKIWICHOCOLADEBROODJEKIKOPEPERNOOTFRIKANDELKROKETKRAALOLLYPOPKIWIKNAKWORSTFRIKANDELCHOCOLADEREEPTRAMPOLINELOLLYPOPKOMSKITKARVIEZERIKREUZENGUMMYBEERVIEZEBILLENPEPERNOTENREGENFRIETSOEPFRIETFRIKANDELFRUITCHOCOLADELETTERTREKDROPLOLLY ROEPEN ZONDER DAT JULLIE BOOS WORDEN!

#11 WIJ WILLEN ALLES OPSNUIVEN

#12 WIJ WILLEN WENSEN OM HET WENSEN

#13 WIJ WILLEN NOOIT MEER SLAPEN, ALLEEN MAAR UITSLAPEN

Tijd voor actie!