B.E.A.S.T.

Make school great again

De mensen van B.E.A.S.T. (Business Educational Advanced School Transformation) hebben een missie: het onderwijs beter aan laten sluiten bij de leefwereld van het kind. Ze benaderen de combinatie van education en creativity als unique selling point. Zo stimuleren ze ondernemerschap voor een toekomstige, soepele overstap naar de arbeidsmarkt.
School saai? Make school great again!

Twee basisscholen zijn uitverkoren: Antonius Abt in ‘s-Hertogenbosch en Campus Comenius in Brussel. Op beide scholen zullen de kinderen hun vindingrijkheid en creativiteit de vrije loop laten voor de ontwikkeling van winstgevende concepten. In no time wordt elke school omgevormd tot een innovatieve, creatieve hub.

B.E.A.S.T. gooit het op een akkoordje met de schooldirecteur en mag de klassen in. De webshop groeit gestaag en investeerders weten de prototypes, gemaakt door de kinderen, goed te vinden. Maar na een schijnbaar succesvolle lancering en een digitale ontmoeting tussen de twee scholen, gebeuren er vreemde dingen. Zo is er een hamburger tot leven gekomen en zit te huilen op de glijbaan. Ook lijken de producten uit de webshop verdwenen. Een heuse crash, zowel in ’s-Hertogenbosch als in Brussel. En nu? Zijn de projectontwikkelaars de weg kwijt of hebben ze juist het licht gezien?

Idee

Liesbet Swings

Conceptontwikkeling en spel

Nona Buhrs
Nicolas Delalieux
Nathalie Goossens
Nikolas Lestaeghe
Frederika del Nero
Liesbet Swings
Rob Smorenberg
Dennis Tiecken
Jurjen Zeelen
Lobke van Kommer
Suzan van der Poel
Marlou Ruwette,

Kostuumontwerp

Liesbet Swings
Tina Schott

Grafische vormgeving

Benjamin de Moor

Bouw webshop

Simon Peters

Journaals

Henk Claassen

Documentaire

Constanze Wouters

Educatie en productie

Rozanne Kempynck

 Educatie

Lobke van Kommer

Productie

Zjoske van Niekerk
Klaas Tops

Stage

Suzan van der Poel
Marlou Ruwette

dit initiatief werd mede mogelijk gemaakt door Grensverleggers, regeling ter ondersteuning van culturele samenwerkingen tussen partijen in Vlaanderen, de Provincie Noord-Brabant, de Provincie Limburg en de Provincie Zeeland.

Theater Artemis -