DE KINDEREN DIE ALLES WETEN

EEN KUNSTPROJECT MET 260 KINDEREN EN 10 KUNSTENAARS

In het begin zijn er vragen. Waar komen we vandaan? Waar gaan we naar toe? Wat doen we met de tijd daar tussen in? Tweehonderdzestig leerlingen van basisschool Het Klokhuis probeerden elk op hun eigen manier antwoord te geven. Schrijver Eric Alink bundelde al hun verhalen. Dit verhaal vormde het startpunt voor 10 werkgroepen onder leiding van 10 kunstenaars. Kinderen kozen voor een discipline en werkten 11 middagen toe naar het verhaal over de wereld.

We gebruikten onze verbeelding om uitdrukking te geven aan verschillende aspecten van het verhaal. En het project eindigde op de dag van de grote optocht met alle kinderen op een plek waar het allemaal gebeurt. We droegen onze beelden en onze kostuums, we zongen onze liederen en liepen op de door ons afgesproken manier. Eenmaal aangekomen bij onze zelfgemaakte plek, was er een ritueel volgens de nog maar net gemaakte afspraken. We aten de dingen die we moeten eten en drinken de dranken die daarbij horen.

Op 2 april 2015 werd het verhaal gevierd in Beek en Donk.

Downloads

Theater Artemis - De kinderen die alles weten, jetse batelaan
SCHRIJVER

ERIC ALINK

KOSTUUM ONTWERPER
BEELDENDE KUNSTENAARS

RACHID LACHIR
MARLEEN HARTJES

CHOREOGRAAF

KOEN DE PRETER

COMPONIST/ MUZIKANT
ZANGERES

KIM HOORWEG

THEATERMAKER
KUNSTENAAR

VALENTINE KEMPYNCK

De kinderen die alles weten wordt ondersteund door BKKC (impulsgelden Provincie Noord-Brabant), Triodos Foundation, Gemeente Laarbeek en Prins Bernhard Cultuurfonds en wordt mede mogelijk gemaakt door DansBrabant.