Herfst/Winter/Lente/Zomer

Deel 1: Herfst

Wanneer trakteert de winter ons nog eens op sneeuw en ijs? En de lente? Heeft die misschien haar plekje geruild met de zomer? Tot in november zomert de zomer lekker na. Hallo weergoden? Heeft er iemand daarboven nog iets te zeggen?

Met Herfst/Winter/Lente/Zomer willen we de seizoenen overtuigen hun rol weer serieus te nemen. Door ze elk op hun beurt te eren proberen we ze te verleiden om bij ons terug te keren. Regendans, zonnegroet en windorgel, alles gooien we in de strijd.
We spreken af op het Zuiderstrand. In de verte nadert een vlot. Het brengt ons Herfst/Winter/Lente/Zomer. Begeleid door vreemde klanken komt het seizoen aan land. We ontvangen het met gepast eerbetoon en trekken in optocht door het Bossche Broek. Bij de stadswal maken we onze borst nat en drinken moed in. Is Herfst/Winter/Lente/Zomer ook welkom in de stad? Een bezemwagen zorgt alvast voor het opruimen van de gevallen blaadjes. Aangekomen bij het stadhuis voltrekt zich de ceremonie ter ere van het seizoen in het bijzijn van de aangewezen hoogwaardigheidsbekleders. Na afloop nemen we de ‘exit through the giftshop’ waar we een seizoens-relikwie voor thuis kunnen aanschaffen.

Warm, koud of nat? We ontvangen Herfst/Winter/Lente/Zomer met open armen en kleden ons op weer en wandeling.

Dit project is een samenwerking tussen stadscomponist Bart De Vrees, beeldend kunstenaar Michèle Matyn en verschillende Bossche (natuur)organisaties, in een concept van Liesbet Swings.

Concept en eindregie
Muziek en concept

Bart de Vrees

Beeldend kunstenaar

Michèle Matyn

Ceremoniemeester

Sieger Baljon

Met dank aan

November Music en Fontys Hogeschool voor de Kunsten