Lente/Zomer/Herfst/Winter

DEEL 1: LENTE

We spreken af op het strand van het Zuiderplas. Van hieruit vertrek je op eigen houtje, gewapend met een koffer, een paraplu en een knapzak die Theater Artemis je toevertrouwd. Tijdens deze audiowandeling draag je de geluiden, de gewaden, het eten, de gebruiken en de verhalen van de lente door Het Bossche Broek de stad in. Samen leggen we de winter het zwijgen op en verwelkomen we het nieuwe seizoen.

Om alles te weten te komen over de lente maakten we gebruik van de expertise van de kleuters van de Jenaplanschool Antonius Abt in Engelen. De frisse, ontluikende blik en het klaterende geluid van deze kleuters sijpelt door in deze audiowandeling. Alle geluiden die je hoort via de audio, zelfs de vogeltjes die fluiten, zijn geproduceerd door deze kleuters.

Inschrijven voor de wandeling

Zaterdag 1 en zondag 2 mei tussen 10:00 – 17:00
Startpunt: Strand Zuiderplas, ’s-Hertogenbosch
Duur wandeling: ong. 75 minuten
Inschrijven (deelname is gratis en voor alle leeftijden):
Stuur een mail naar info@artemis.nl, met daarin: je naam, mobiele nummer en het aantal personen (maximaal 2 personen of 1 gezin per tijdsslot). Geef hierin ook graag aan welke dag (zaterdag of zondag) je kunt en welk dagdeel jouw voorkeur heeft. Wij nemen contact met je op en als er nog vrije tijdslots zijn, plannen we je in. Mocht je achter het net vissen, kom je op de wachtlijst. Er wordt op tijdsslot gewandeld zodat we coronaproof van de wandeling kunnen genieten.

 

Lente/Zomer/Herfst/Winter

Wanneer trakteert de winter ons nog eens op sneeuw en ijs? En de lente? Heeft die misschien haar plekje geruild met de zomer? Tot in november zomert de zomer lekker na. Hallo weergoden? Heeft er iemand daarboven nog iets te zeggen? Met het kunstproject Lente/Zomer/Herfst/Winter willen we de seizoenen overtuigen hun rol weer serieus te nemen. Door ze elk op hun beurt te eren proberen we ze te verleiden om bij ons terug te keren. Regendans, zonnegroet en windorgel, alles gooien we in de strijd.

CONCEPT EN BEELD
MUZIEK EN CONCEPT

Bart de Vrees (stadscomponist ’s-Hertogenbosch)

KOSTUUMS

LIESBET SWINGS I.S.M. JOHANNA TRUDZINSKI

Ceremoniemeester

Sieger Baljon

Met dank aan

DE VIER KLEUTERGROEPEN VAN Jenaplanschool Antonius Abt EN CAROLYN NAGTZAAM, BOSWACHTER MIRJAM WOUTERS EN STAATSBOSBEHEER