Lente/Zomer/Herfst/Winter

DEEL 3: Herfst

We spreken af op de Zuiderplas. In de verte nadert een vlot. Het brengt ons Lente/Zomer/Herfst/Winter. Begeleid door vreemde klanken komt het seizoen aan land. We ontvangen het met gepast eerbetoon en trekken in optocht door het Bossche Broek. Bij de stadswal maken we onze borst nat en drinken moed in. Is Lente/Zomer/Herfst/Winter ook welkom in de stad? Een bezemwagen zorgt alvast voor het opruimen van de gevallen blaadjes. Aangekomen bij het stadhuis voltrekt zich de ceremonie ter ere van het seizoen in het bijzijn van de aangewezen hoogwaardigheidsbekleders. Na afloop nemen we de ‘exit through the giftshop’ waar we een seizoens-relikwie voor thuis kunnen aanschaffen.

Warm, koud of nat? We ontvangen Lente/Zomer/Herfst/Winter met open armen en kleden ons op weer en wandeling.

Dit project is een samenwerking tussen stadscomponist Bart De Vrees, beeldend kunstenaar Michèle Matyn en verschillende Bossche (natuur)organisaties, in een concept van Liesbet Swings.

Datum: 14 november op November Music
Tijd: 13:30 -16:30

Ontmoetingsplek: Zuiderstrandweg 5, ‘s-Hertogenbosch
(inloop vanaf 13.00 uur)

Aanmelden? Klik hier!

 

 

Lente/Zomer/Herfst/Winter

Wanneer trakteert de winter ons nog eens op sneeuw en ijs? En de lente? Heeft die misschien haar plekje geruild met de zomer? Tot in november zomert de zomer lekker na. Hallo weergoden? Heeft er iemand daarboven nog iets te zeggen? Met het kunstproject Lente/Zomer/Herfst/Winter willen we de seizoenen overtuigen hun rol weer serieus te nemen. Door ze elk op hun beurt te eren proberen we ze te verleiden om bij ons terug te keren. Regendans, zonnegroet en windorgel, alles gooien we in de strijd.

Herfst

Concept en eindregie

Liesbet Swings

Muziek en concept

Bart de Vrees

Beeldend kunstenaar

Michèle Matyn

Ceremoniemeester

Sieger Baljon

Met dank aan

Fontys Hogeschool voor de Kunsten

Zomer

 beeldend Kunstenaar

Max Pairon

Muziek

Bart de Vrees, Jan Roel Hamersma en Vitaly Medvedev

Voordracht

Don Fabulist

LENTE

CONCEPT EN BEELD
MUZIEK EN CONCEPT

Bart de Vrees (stadscomponist ’s-Hertogenbosch)

KOSTUUMS

LIESBET SWINGS I.S.M. JOHANNA TRUDZINSKI

Ceremoniemeester

Sieger Baljon

Met dank aan

DE VIER KLEUTERGROEPEN VAN Jenaplanschool Antonius Abt EN CAROLYN NAGTZAAM, BOSWACHTER MIRJAM WOUTERS EN STAATSBOSBEHEER