Lente/Zomer/Herfst/Winter - Theater Artemis

Lente/Zomer/Herfst/Winter

21 aug 2021
's-Hertogenbosch
Theaterfestival Boulevard

DEEL 2: Zomer

Op welke manier staan wij mensen in relatie tot ‘de natuur’ en hoe werken wij daarmee samen? Wat levert de natuur ons op en wat leveren wij aan de natuur; is dat in balans ?
Wat kunnen we hierin leren van vorige generaties?

We starten onze wandeling op het strand van de Zuiderplas in het Bossche Broek. Van hieruit word je op sleeptouw genomen door kunstenaar Max Pairon. Vanuit gesprekken met verschillende omwonenden maakt hij een verzameling, een boeket van deze oogst die we binnenhalen in de stad. We gaan ook ten rade bij de ‘keuterboeren’. Al eeuwen lang trotseren zij de seizoenen, de elementen en werken zij met hen samen.

Tijdens de wandeling naar het festivalterrein zal stadscomponist Bart de Vrees onze dierbare ZOMER bejubelen met muziek.

Datum: Zaterdag 21 augustus, 10:00
Startpunt: Strand Zuiderplas, ’s-Hertogenbosch
Duur wandeling: ong. 75 minuten
Kaartverkoop via Theaterfestival Boulevard

Lente/Zomer/Herfst/Winter

Wanneer trakteert de winter ons nog eens op sneeuw en ijs? En de lente? Heeft die misschien haar plekje geruild met de zomer? Tot in november zomert de zomer lekker na. Hallo weergoden? Heeft er iemand daarboven nog iets te zeggen? Met het kunstproject Lente/Zomer/Herfst/Winter willen we de seizoenen overtuigen hun rol weer serieus te nemen. Door ze elk op hun beurt te eren proberen we ze te verleiden om bij ons terug te keren. Regendans, zonnegroet en windorgel, alles gooien we in de strijd.

Zomer

 beeldend Kunstenaar

Max Pairon

Muziek

Bart de Vrees

LENTE

CONCEPT EN BEELD
MUZIEK EN CONCEPT

Bart de Vrees (stadscomponist ’s-Hertogenbosch)

KOSTUUMS

LIESBET SWINGS I.S.M. JOHANNA TRUDZINSKI

Ceremoniemeester

Sieger Baljon

Met dank aan

DE VIER KLEUTERGROEPEN VAN Jenaplanschool Antonius Abt EN CAROLYN NAGTZAAM, BOSWACHTER MIRJAM WOUTERS EN STAATSBOSBEHEER