PARLEMENT VAN DE DINGEN 6+

Wat zouden de dingen zeggen als ze een stem hadden?

Dingen kunnen niet praten. Toch wordt er veel over hen gezegd. Door ons. Door de mensen dus. Maar wat vinden de dingen eigenlijk zelf? Wat voelt een potlood? Hoe is het om de lucht te zijn? Wat denken de stenen waarover wij lopen? In het Parlement van de Dingen proberen we de dingen een stem te geven. Kunnen wij ook praten namens iemand anders dan onszelf? Kunnen wij ook spreken namens de dingen?

In deze bijzondere generatie overstijgende versie van het Parlement van de Dingen worden ouders en kinderen op een speelse wijze uitgedaagd om zich te verplaatsen in een ding en vervolgens met elkaar in gesprek te gaan. Iedereen wordt uitgenodigd om deel te nemen aan deze oefening in de verbeelding. Maar uiteindelijk is het meer dan dat: het is een pleidooi om natuur en mens dichter bij elkaar te brengen. Misschien houdt dit Parlement van de Dingen ook een zetel voor ons mensen vrij? En wie weet wat we dan zullen zeggen, tegen de zeeën en de bijen. Misschien komen we alleen met een vraag: kunnen we opnieuw beginnen?

Theater Artemis - 170806_-111

Building Conversation

Geïnspireerd op gesprekstechnieken en –rituelen van over de hele wereld, bouwt Building Conversation aan een repertoire van gesprekken met deelnemers uit heel Europa. In de zomer van 2016 hebben zij, gebaseerd op het werk van de filosoof Bruno Latour, het Parlement van de Dingen als gespreksvorm ontwikkeld. Nu ontwikkelen zij samen met Theater Artemis en Theaterfestival Boulevard een speciale editie voor ouders en kinderen.

coproductie

BUILDING CONVERSATION
THEATERFESTIVAL BOULEVARD
THEATER ARTEMIS