Winter/Lente/Zomer/Herfst

Deel 1: Winter

We spreken af op de stadswal. De wind waait guur, er klinken misthoorns. In de verte doemen rammelend rijdende bouwwerken op. Sloom en onhandig komen ze dichterbij. Het is Winter! We volgen nieuwsgierig met verrekijkers. Aangekomen bij de stadswal komt de rommelige stoet tot stilstand. Is Winter ook welkom in de stad?

We sluiten aan en houden halt op de Parade. Hier voltrekt zich de ceremonie ter ere van het seizoen in het bijzijn van de aangewezen hoogwaardigheidsbekleders. Winter is welkom, al is het maar voor even. Uit een van de installaties komt rook. En zie ik het goed…komen er worstenbroodjes uit?

Warm, koud of nat? We ontvangen Winter met open armen en kleden ons op weer en wandeling. Dit project is een samenwerking tussen stadscomponist Bart De Vrees, beeldend kunstenaar Wessel Verrijt en verschillende Bossche (natuur)organisaties, in een concept van Liesbet Swings.

Winter/Lente/Zomer/Herfst

Wanneer trakteert de winter ons nog eens op sneeuw en ijs? En de lente? Heeft die misschien haar plekje geruild met de zomer? Tot in november zomert de zomer lekker na. Hallo weergoden? Heeft er iemand daarboven nog iets te zeggen? Met het kunstproject Winter/Lente/Zomer/Herfst willen we de seizoenen overtuigen hun rol weer serieus te nemen. Door ze elk op hun beurt te eren proberen we ze te verleiden om bij ons terug te keren. Regendans, zonnegroet en windorgel, alles gooien we in de strijd.

Winter – Zaterdag 16 januari 2021 
Helaas is de winterwandeling komen ter vervallen wegens de nieuwe aangescherpte maatregelen tot 19 januari.

Concept

Liesbet Swings

Muziek en concept

Bart de Vrees

Beeldend kunstenaar

Wessel Verrijt

Met medewerking van

Jazzwerkplaats Den Bosch
Jeroen Doomernik

Met dank aan

November Music