Theater Artemis - Titelnieuwsbrief-afsluiting-990000079e04513c

Maart was een maand van afscheid nemen. Bye Diarree is mijn lievelingskleur, adieu kunstproject B.E.A.S.T. en dag lieve Klaas Tops! En nu rammelt de meivakantie aan de deur maar voor de eerste keer in jaren staan er geen Artemisvoorstellingen in de planning. Maar bezoek vooral al die fijne voorstellingen van onze collega jeugdtheatergezelschappen. Neem daarvoor een kijkje in de agenda van Podiumkids.
Na de meivakantie speelt muzikant Keimpe de Jong – met zijn zevenkoppige showorkest – tot en met eind juni de basisscholen van 
Brabant Menu plat. En ook starten we dan met het eerste repetitieblok van De 8+, de gloednieuwe familieproductie samen met onze vrienden van Het Zuidelijk Toneel en hetpaleis, die najaar 2024 in première gaat. 

Theater Artemis - Afbeelding van whatsapp op 2024-04-05 om 11.19.04_7aa92891
DIT WAS DE TOURNEE VAN DIARREE IS MIJN LIEVELINGSKLEUR

Zaterdag 3 februari trapten we af in de Verkadefabriek met de tournee van Diarree is mijn lievelingskleur 8+. Op paaszondag sloten we de tournee daar ook weer af. We speelden in de tussenliggende maanden in Nederland en België, voor vele schoolklassen en voor goedgevulde zalen met liefhebbers van absurdistisch jeugdtheater en vrijetijd-avonturiers. Lachsalvo’s, een hoop kreten zoals: ieuuuwwww, gatver! en Is dat echte poep?! volgden. Sommige kinderen zaten op het puntje van hun stoel te zwaaien in de hoop op auditie te mogen, anderen zakten verder onderuit en maakten zich onzichtbaar. Maar ‘de mevrouw van het theater’ had een onverbiddelijke neus voor talent…

“Wie van anarchie houdt, valt met zijn neus in de boter” – de Volkskrant ★★★★

“Diarree is mijn lievelingskleur leert dat jíj bepaalt wat mooi is” – NRC ★★★★

“Backstage wordt frontstage en het publiek doet mee: dat zagen we al eerder bij producties van Theater Artemis en Julian Hetzel. Maar wat als onze lichamelijke backstage een hoofdrol krijgt?”
– De Standaard ★★★★

“Subversieve shit: Studio Julian Hetzel en Theater Artemis maken revolutionaire jeugdvoorstelling – De Morgen ★★★★

Theater Artemis - Podiumkids_prijs_socials_1000x1000_kanshebber-990a28045104513c
STEM ONZE STOERE KAK-VOORSTELLING NAAR DE FINALE

Wist je dat Diarree is mijn lievelingskleur meedingt naar de Podiumkids Publieksprijs? De kinderjury bezoekt, beoordeelt en schrijft over alle 13 kans hebbende voorstellingen. Maar het publiek, jij dus, kiest welke productie doorgaat naar de finale. Dus ben geen partypooper en STEM Diarree is mijn lievelingskleur naar de finale van de Podiumkids Publieksprijs!

Theater Artemis - Afbeelding van whatsapp op 2024-03-28 om 16.50.28_b7b4bd7f
DIT WAS HET WAANZINNIGE KUNSTPROJECT B.E.A.S.T.

Zes weken lang waren de ondernemers van BEAST actief op basisscholen Antonius Abt in ’s-Hertogenbosch en Campus Comenius in Brussel. Producten werden ontwikkeld, er was een feestelijke opening met een speech van Mr. Money, gevolgd door een hack en crash van de webshop.. zijn de BEAST-ondernemers er nu echt met de ideeën van de kinderen en het geld vandoor gegaan?! De scholen gingen op onderzoek uit en het wekelijkse BEAST-jourmaal werd Het BEAST Verzet Journaal. Zou het de leerlingen lukken om de BEAST’ers in de kraag te vatten? De scholen togen, goed voorbereid, met bussen naar Turnhout voor een heuse rechtszaak.

Wil je weten hoe dit afliep? Op de instagrampagina van Theater Artemis kun je een wekelijkse impressie van dit unieke en grensverleggende kunstproject terug kijken. Een documentaire is in de maak.

Theater Artemis - Afbeeldingvanwhatsappop2024-04-11om17.08.06_6845ff-40dcbdc4b4c24722
AFSCHEID KLAAS TOPS

Onze collega en productieleider Klaas Tops (it’s all-in a name) heeft in maart het Artemisschip verlaten voor een nieuwe uitdaging. Helaas ging er veel mis op zijn afscheidsavond. Zo had de cateraar zich vergist in de afgesproken datum, was zijn cadeautje afgegeven bij de buren en kwam de drummer van De Huisband van Theater Artemis niet opdagen. Maar Klaas zou Klaas niet zijn als hij niet alle problemen met verve last-minute tackelde. We gaan hem ontzettend missen maar we wensen hem alle goeds in zijn nieuwe baan!

Theater Artemis - Dihsvta_lr_henkclaassen-1-990000079e04513c
START SCHOLENTOURNEE SHOWORKEST

Muzikant Keimpe de Jong en zijn zevenkoppig showorkest is terug! Het showorkest van Theater Artemis gaat vanaf half april tot eind juni op een exclusieve scholentournee in de gemeentes Maasdriel, Best, Goirle en Aalst-Waalre. Het showorkest speelt voor 32 scholen, op 17 schoolpleinen, voor 116 klassen groep 3 t/m 8 in totaal 62 voorstellingen, verspreid over 25 dagen.

Theater Artemis - Liggend - hr - de 8+ foto henk claassen
START REPETITIES 'DE' 8+

Half mei start het eerste repetitieblok van De, een voorstelling die moet overleven met allerlaatste dat nog over is. Wat doe je met bijna niks als je altijd heel erg veel gewend bent? In deze nieuwe familievoorstelling van Jetse Batelaan zie je mensen, die eigenlijk nooit iets hebben moeten missen, langzaam alles kwijtraken. Alsof iets of iemand ze een les wil leren.

De wordt een groot opgezet epos waarin de lijn tussen ‘alles’ en ‘niks’ verrassend klein blijkt te zijn. Na het Eind van het begin van het einde (2020) en Een leuk avondje uit (2022) is dit de derde productie die Theater Artemis, Het Zuidelijk Toneel en hetpaleis samen maken. Nu dus een voorstelling over heel erg weinig. Zo weinig dat zelfs de woorden voor een titel al bijna op waren. Gelukkig was er nog eentje over: ‘De’. Hopelijk is dat net genoeg.

Zet de premières alvast in je agenda: vr 27 september in Antwerpen en vr 18 oktober in Den Bosch in het nieuwe Theater aan de Parade.