ALS JE MAAR HARD GENOEG RENT NA DÜSSELDORF NAAR AMSTERDAM!

MIMEPRIJS WINNAAR BINNENKORT IN DÜSSELDORF & AMSTERDAM

Nog even en dan speelt Als je maar hard genoeg rent, weet niemand meer waar je bent in Düsseldorf. Het zijn de laatste vier voorstellingen van deze Duitse tournee. De pers schreef lovend: “Een pleidooi voor spelen en fantaseren” (Frankfurter Allgemeine Zeitung), “Mooie ongedwongenheid en speelsheid” (Frankfurter Rundschau), “Zeer geslaagde enscenering” (Allgemeine Zeitung).
Voor allen die de voorstelling vorig seizoen hebben gemist keren we na Düsseldorf terug naar Frascati Amsterdam, waar we de voorstelling nog twee keer spelen. Alvast een leuke Sinterklaastip!

Tanzhaus nrw 1, 2 december 10u & 3, 4 december 15u www.tanzhaus-nrw.de
Frascati Theater 6 en 7 december 20u30 www.frascatitheater.nl

Dan volgt in het voorjaar een reeks schoolvoorstellingen  (Goirle, Oisterwijk, Veghel), die we vervolgens met een laatste openbare voorstelling afronden in Antwerpen.

De Studio 23 april 15u www.destudio.com

Regie Jetse Batelaan Spel Sieger Baljon, Chiron Holwijn/Tjebbe Roelofs/Paul van der Laan, Isabelle Houdtzagers/Guus Diepenmaat, Loes Schaap, Kajetan Uranitsch Tekst Sieger Baljon Kostuums Liesbet SwingsDecor Theun Mosk Dramaturgie Peter Anthonissen Verteller Hans Leendertse  Regieassistentie Guus Diepenmaat Techniek Dik Beets, Marq Claessens Scènefotografie Kurt Van der Elst

WINNAAR VAN DE MIMEPRIJS 2016

“De voorstelling rent letterlijk en figuurlijk dwars door het theater als ‘heiligdom’ heen, een plaats waar je stil en aandachtig moet zijn. Het gevolg is dat het publiek, jong en oud, op het puntje van hun stoel zit. Met poëtische beelden schetst Batelaan een razendsnel bewegende wereld waarin tradities stilstaan en mensen half huilend door hun bestaan draven, op de vlucht voor het einde van hun verhaal, of op zoek naar het begin ervan. Prachtig is het hele idee van het vertellen van verhalen door de tijden heen, de tijd die verstrijkt en ook stilstaat, zoals dat alleen in het theater kan”, schreef de jury.

Meer reacties lees je hier.