Anders is een hele normale Zweedse voornaam genomineerd voor VSCD Mime/Performance Prijs

Theater Artemis -

Vandaag maakt de Mimejury de nominaties voor de VSCD Mime/Performance Prijs bekend. Wij zijn APETROTS dat Anders is een hele normale Zweedse voornaam, onze coproductie met Theatergroep Bambie, tot één van de genomineerden behoord. De uitreiking vindt plaats tijdens de feestelijke afsluiter van het Nederlands Theater Festival: het Gala van het Nederlands Theater in Internationaal Theater Amsterdam op zondag 11 september 2022.

Om recht te doen aan de veelvormigheid van het hedendaagse aanbod, heeft de Mimejury haar terrein uitgebreid tot de theatrale performance. Daarom heet de prijs van nu af aan: de VSCD Mime/Performance Prijs. Vandaag werden de vijf nominaties bekendgemaakt van de voorstellingen die ook allemaal zijn te zien tijdens het Nederlands Theater Festival van 1 t/m 11 september, dus ook Anders is een hele normale Zweedse voornaam! De kaartverkoop start 4 juli.

Uit het juryrapport:
‘In Anders is een hele normale Zweedse voornaam laten Theater Artemis en Mimetheatergroep Bambie ons zien dat regels ook maar afspraken zijn. En dat wanneer je met z’n allen een stoel een spijker besluit te noemen, het niet per se een spijker hóeft te zijn. Zo banen zij de weg voor de andersdenkenden die vragen stellen bij gemaakte afspraken in onze samenleving en wordt Anders zijn, zoals de titel belooft, heel normaal. Het vraagt moed om van de norm af te wijken, maar het kán! Zelf als je daarvoor potentieel op een spijker gaat zitten.’

Genomineerd voor de VSCD Mime/Performance Prijs 2022 zijn:

Unseen – Jakop Ahlbom Company
Kadrage – Tuning People / Feikes Huis
Anders is een hele normale Zweedse voornaam (6+) – Theater Artemis / Mimetheatergroep Bambie
De Gabber Opera – URLAND
After All Springville – Miet Warlop

Wij willen alle genomineerden onwijs feliciteren!

De Nederlandse Mimejury 2022 bestaat uit:
Nicole van Vessum (voorzitter) – directeur Theaterfestival De Parade, Irene Pronk – (vice-voorzitter) directeur Leidse Schouwburg/Stadsgehoorzaal, Berith Danse – directeur Pleintheater, Marlies Heuer – actrice, John de Weerd – programmeur Het Nationale Theater.