BEKIJK NU DE DOCUMENTAIRE VAN HET LIEFDESPROJECT

In het voorjaar van 2019 werkte Theater Artemis met 515 leerlingen en 40 leerkrachten van KC de Kameleon en KC Boschveld en 11 kunstenaars aan een project over Liefde. Na een periode van kennismaken, lonken en flirten ontmoetten de scholen elkaar op de Parade in ‘s-Hertogenbosch voor een spannende eerste date.

Na De kinderen die alles weten (2015), een project geïnspireerd op ‘Geloof’ met een basisschool in Beek en Donk en Hallo Dampkring (2017), een interactieve voorstelling in het kader van ‘Hoop’ op Oerol Festival en Theaterfestival Boulevard was het tijd voor de ‘Liefde’!

In ons geliefde en allerprachtigste Den Bosch liggen twee basisscholen: KC Boschveld en KC De Kameleon. Ze wisten niks af van elkaars bestaan. Nog niet. Elk afzonderlijk gingen ze aan de slag, onder leiding van beeldend kunstenaars, theatermakers, theaterdocenten, een schrijver en een muzikant. Op zoek naar het antwoord op de vraag: ”Hoe zouden we er uitzien, als we met de hele school één persoon waren?”

Maar alleen is ook maar alleen. Hallo! Is daar iemand?! Via een contactadvertentie in het lokale huis-aan-huisblad zochten ze verkering. Dat lukte! Tussen De Kameleon en Boschveld ontstond verliefdheid, die zich onder het toeziend ook van de reporters van het Liefdesjournaal snel ontwikkelde.

De leerlingen maakten ringtones, love songs en romantische affiches. Een postduif bracht een vier meter lange liefdesbrief van Boschveld naar De Kameleon. Die gaf antwoord in het enorme liefdesgedicht ‘Smoor’, dat in alle vroegte aan het dak van Boschveld werd gehangen. Ze maakten opperwezen Henk [de Kameleon] en een vurige draak [Boschveld]. Ook waren ze een bonkend hart, longen, zwevende ribben, darmen en vingernagels [Kameleon] en een orkest met megafoons en trommels [Boschveld], dat onaangekondigd een liefdesconcert op de andere school verzorgde.

Alles werd in het werk gesteld voor een geslaagde ontmoeting. Op 10 april 2019 liepen honderden kinderen in een kleurige stoet naar de Parade. Daar zagen Kameleon en Boschveld elkaar. Voor het eerst. Ze riepen, zongen, dansten en picknickten met kinderen die ze nog niet kenden. De zon scheen en uit de toren van de Sint-Jan kwamen liefdesliedjes.

Theater Artemis -
Theater Artemis -
Theater Artemis -
Theater Artemis -