BRABANTMENU

Kom kennismaken met Brabantmenu

Theater Artemis werkt samen met Brabantse gezelschappen voor jeugd Schippers&Van Gucht, philharmonie zuidnederland en de Stilte in het BRABANTMENU. In het pilotjaar 2017-2018 bereiken de gezelschappen gezamenlijk 10.185 leerlingen uit het primair onderwijs uit Best, Waalre, Laarbeek, Vught, Waalwijk en Someren-Asten. Het BRABANTMENU is in het leven geroepen om kinderen een gevarieerd podiumkunstenaanbod te bieden buiten de grote steden in Brabant.

BRABANTMENU 

Het BRABANTMENU speelt in op de verzelfstandiging van KunstSelect van Kunstbalie. Een kunstmenu dat voorstellingsbezoek voor kinderen in het primair onderwijs in Noord-Brabant garandeerde voor 2017. Met het BRABANTMENU continueren de Brabantse gezelschappen langdurige relaties met werkgroepen en marktplaatsen voor cultuureducatie. De opzet is eenvoudig: gezelschappen, scholen en werkgroepen spreken samen de intentie uit gedurende twee schooljaren intensief samen te werken. Er worden per schooljaar minimaal twee voorstellingen van de Brabantse gezelschappen gepresenteerd voor twee duo-leerjaren. Werkgroepen en scholen rekenen af per leerling.

Schippers&Van Gucht, philharmonie zuidnederland, Theater Artemis en de Stilte hebben de ambitie om gezamenlijk jaarlijks 20.000 leerlingen in de provincie met podiumkunsten in aanraking te brengen.

KENNISMAKING

Op woensdag 22 november 2017 organiseren de partners van het BRABANTMENU een kennismakingsmiddag in Theater Artemis. Intermediairs en cultuurcoördinatoren uit het basisonderwijs worden uitgenodigd om in gesprek te gaan met makers over het belang van podiumkunsten voor kinderen. Tijdens de middag presenteert Schippers&Van Gucht de voorstelling Held op Sokken, staat een workshop o.l.v. Jetse Batelaan op het programma en houdt Jack Timmermans een pleidooi voor het belang van kunst voor kinderen.

De middag start om 13.00 uur.

Deelname aan de kennismakingsmiddag is gratis. Meer informatie of aanmelden: mail naar Erica@artemis.nl.