BROEDPLAATS ’s-HERTOGENBOSCH: BROEDPLAATS VOOR JONG TALENT

14 April 2017

’s-Hertogenbosch zet deuren open voor talent en publiek

Broedplaats ’s-Hertogenbosch biedt aan professionele podiumkunstmakers tijd en ruimte om te onderzoeken, te repeteren of in residentie te zijn.

 

Op uitnodiging van Theaterfestival Boulevard, Festival Cement en Theater Artemis worden makers in staat gesteld te werken in de stad. Op ongezette tijden opent de broedplaats haar deuren. Geïnteresseerden kunnen dan een openbare repetitie, een tussenstand, een vraag, een gesprek of een presentatie bijwonen. Onderzoekend en intiem, met vooraf onbekend resultaat, biedt de Broedplaats zo een inkijk in het maakproces van een voorstelling.

 

Koppeling gekopieerd

MEREL SMITT

Merel Smitt, regisseur (afgestudeerd aan de toneelacademie Maastricht in 2014) werkte de afgelopen maand in de studio van Pand 18 en deed onderzoek voor haar theatrale installatie Better Safe Than Sorry. De installatie gaat over veiligheidsmaatregelen en de invloed daarvan op onze veiligheidsbeleving en privacy. Zorgt een overkill aan maatregelen niet juist voor een angstcultuur? Merel doet op 21 april verslag van haar werkproces tot nu toe en toont een voorproefje.

 

Koppeling gekopieerd

THEATER ARTEMIS

Liesbet Swings, kostuum- en educatiemaker bij Theater Artemis, vertelt over twee actuele projecten van Artemis.

 

I like school, and the school likes me is een kunstproject voor het voortgezet onderwijs op het snijvlak van theater, beeldende kunst en performance kunst en is een samenwerking tussen het Stedelijk Museum ’s-Hertogenbosch en Theater Artemis. Tijdens dit project verblijft een kunstenaar drie dagen non-stop op een middelbare school.

 

Met het project ACTIEGROEP nodigt Theater Artemis kinderen uit om samen met de theatermakers en kunstenaars van Artemis aan het werk te gaan. Wat is er nodig voor een ideale wereld? In deze tijd waarin we allemaal op zoek zijn, hoort Artemis graag wat kinderen te zeggen hebben. Met z’n allen gaan ze actie voeren voor de ideeën, wensen, klachten en dromen van kinderen.

 

 

Koppeling gekopieerd

Eerste Broedplaats: vrijdag 21 april 2017

Graag nodigen we je uit voor de eerste keer dat Broedplaats ‘s-Hertogenbosch de deur opent voor publiek. Je bent van harte welkom van 16.00 en 17.30u bij Pand 18, Sint Josephstraat 18 ´s-Hertogenbosch. Toegang gratis.

 

Aanmelden kan via: info@festivalboulevard.nl