PERSBERICHT: HALLO DAMPKRING

09 Mei 2017

Een gezongen gesprek tussen een dapper kinderkoortje en het publiek over de opwarming van de aarde

Met de zomer in het vizier, verheugen we ons op onze volgende productie: Hallo dampkring (première 10 juni 2017). Een nieuw kunstproject van Liesbet Swings, dat we voor Oerol maken met kinderen van Terschelling, en voor Theaterfestival Boulevard met kinderen uit de regio Den Bosch!

 

Hallo dampkring,
ik wil weten hoe dik jij bent
en hoe lang jij nog leeft
en hoeveel gaten jij hebt
hoe oud ben jij
hoe ben jij ontstaan
als jij weg bent zijn wij dan ook weg
zou de Nasa een nieuwe maken

 

Een dapper kinderkoortje zingt ons toe. Ze zijn bezorgd. Ze zijn boos. Ze willen ons iets vragen. Maar wij weten het ook allemaal niet meer zo goed. “Hallo dampkring, ik wil weten hoe dik jij bent, en hoe lang jij nog leeft.” Wie het weet mag het zeggen. Wie van de grote mensen durft terug te zingen?

 

In de loop van 2016 gaat een filmpje viraal van een jongetje dat zijn boosheid en angst over de opwarming van de aarde de vrije loop laat. Met zijn naïeve blik zet hij volwassenen wereldwijd voor schut. Wij zijn gaan praten met de kinderen van Terschelling. Zijn zij ook boos, bang en bezorgd? Lex Bohlmeijer ging aan de slag met hun woorden, Keimpe De Jong zet ze op muziek. Samen zingen we onze bezorgdheid uit.

 

PREMIÈRE 10 juni 2017
Festival Oerol
Terschelling, 8 t/m 18 juni 2017 (voorverkoop: 23 mei) oerol.nl
Theaterfestival Boulevard
Den Bosch, 7 t/m 13 augustus 2017 (voorverkoop: juni) festivalboulevard.nl

Koppeling gekopieerd

Nieuwe pijler binnen het gezelschap

Sinds 2014 is Liesbet Swings verbonden aan Artemis, maar vanaf 2010 werken zij en Jetse Batelaan al samen. Liesbet studeerde scenografie in Barcelona. Ze ontwierp kostuums en decors voor talloze theaterprojecten in Nederland en België en ontwikkelde daarnaast -alleen of met veel mensen samen- muzikale performances. Ze combineert haar makerschap met de open en avontuurlijke context van Artemis. Door het laten ontstaan van nieuwe, democratische processen met en voor scholen, ontwikkelt zij een nieuwe pijler van uitzonderlijke kunstprojecten binnen het gezelschap.

Koppeling gekopieerd

Noot voor de redactie

Voor meer informatie, interviewaanvragen en perskaarten bel/mail Theater Artemis, Faye Danaë Leijtens, 073 6123223, faye@artemis.nl