De onzichtbare man en KID dingen mee naar de Gouden Krekel!

Een Zilveren Krekel in de pocket voor De onzichtbare man en KID !!

De VSCD-Jeugdtheaterjury maakt de laatste voorstellingen die dit seizoen voor de Gouden Krekels zijn genomineerd bekend. In de categorie ‘meest indrukwekkende jeugdproductie’ ontvangt De onzichtbare man een Zilveren Krekel! De voorstelling dingt mee naar de Gouden Krekel die op 16 september 2018 wordt uitgereikt tijdens het Gala van het Nederlands Theater!

De jury schreef over De onzichtbare man:
‘Een heerlijk absurdistische voorstelling over onzichtbaarheid, die even niet door dreigt te gaan omdat het publiek niet is op komen dagen. Van een onzichtbare ladder die gordijnen doet bewegen tot een indeukend kussen op de kruk van de pianist; we blijven ons vergapen aan de gebalanceerde mix tussen spel, decor en technische vernuftigheid.´ 

De onzichtbare man wint een Zilveren Krekel, en is bovendien genomineerd voor de Mimeprijs 2018 en speelt op het TheaterFestival! En we zijn bijzonder trots op KID (eindregie Jetse Batelaan), die ook is genomineerd voor een Zilveren Krekel!

Over KID schreef de jury:
‘KID is een fenomenale voorstelling waarin de generatiekloof tussen volwassenen en kinderen de vorm van een muur heeft gekregen. De ouders kijken tegen de kale achterkant aan en worden figuranten, terwijl aan de kinderkant niets onbesproken blijft over hun ouders en volwassenheid. De tekst is intelligent en dat maakt KID origineel, confronterend en goudeerlijk.’

Wij willen de jury alvast heel hartelijk bedanken, die dit jaar wordt vertegenwoordigd door Leontien Wiering (voorzitter, directeur Het Klooster Woerden), Raoul Boer (directeur Schouwburg Hengelo), Gonny Gaakeer (actrice), Katinka Enkhuizen (programmeur Theater Rotterdam), Nasim Miradi (theatermaker), Hans Smit (journalist) en Hillechien Steenbruggen (programmering en marketing Schouwburg Het Park, Hoorn).

De Zilveren Krekelwinnaars van dit seizoen zijn

In de categorie ‘meest indrukwekkende jeugdproductie’
De onzichtbare man van Theater Artemis
KID (8+) van BOG., Het Zuidelijk Toneel en hetpaleis
Edward Scharenhand (8+) van Theater Sonnevanck
So You Think You Can Stoelendans (6+) van Introdans
Meneertje Meer (3+) van Tg. Winterberg & STIP Theaterproducties
Bloedlink (14+) van NTjong & DOX
Princess (14+) van Theater Sonnevanck en Toneelgroep Oostpool

In de categorie ‘meest indrukwekkende podiumprestatie
Janne Desmet voor haar performance in Wat er gebeurde terwijl de mussen de polka dansten (8+) van Schippers & Van Gucht en hetpaleis
Sarada Sarita Keilman voor haar rol als Boze Heks in de voorstelling Grimm van Junior Company/Het Nationale Ballet met ISH Dance Collective (8+)
En het toneelbeeld in De Waanzinnige Boomhut van 13 verdiepingen (5+) van Meneer Monster/CDP Theatre Producers

Het Nederlands Theater Festival toont van 6 -16 september, elf dagen lang de beste voorstellingen van het theaterseizoen zien. Een uitgebreide randprogramma zorgt voor verdieping en debat. Traditiegetrouw opent het Nederlands Theater Festival met ‘De Staat van het Theater’ en sluit af met het ‘Gala van het Nederlands Theater’, hier worden de belangrijkste Toneelprijzen – o.a. de Louis d’Or en de Theo d’Or – de ‘Oscars’ van het Nederlands Toneel – uitgereikt. Gelijktijdig met het Nederlands Theater Festival vindt het Amsterdam Fringe Festival plaats.

Informatie: www.nederlandstheaterfestival.nl

Theater Artemis - Ntf_2018