Diarree is mijn lievelingskleur genomi­neerd voor de VSCD Mime/Performance Prijs!

Na de selectie voor het Belgische TheaterFestival eerder deze week, hebben we meer goed nieuws! Diarree is mijn lievelingskleur is door de Nederlandse Toneeljury genomineerd voor de VSCD Mime/Performance Prijs. Dit is de prijs voor de belangrijkste, meest indrukwekkende bijdrage aan de mime / performance in het seizoen 2023/2024!

Uit het juryrapport over Diarree is mijn lievelingskleur:

Diarree is mijn lievelingskleur toont het plezier van het heft in eigen hand nemen en levert daarmee een prachtig voorbeeld van het maatschappelijk belang van kunst.”

De voorstelling nog niet gezien? Diarree is mijn lievelingskleur is te zien als onderdeel van het Nederlands Theaterfestival op 7 september in de Rabobzaal van de Stadschouwburg Amsterdam. Het Theaterfestival vindt plaats van 5 – 15 september 2024.

De uitreiking van de VSCD Mime/Performance Prijs vindt plaats op 15 september tijdens het Gala van het Nederlands Theater, de afsluiting van het Nederlands Theater Festival in Internationaal Theater Amsterdam.

JURYRAPPORT 2024:

Diarree is mijn lievelingskleur
Theater Artemis & Studio Julian Hetzel

De samenwerking tussen multitalent Julian Hetzel en jeugdtheatergezelschap Theater Artemis blijkt een schot in de roos. Zelden was een voorstelling meer ontregelend en dan ook nog eens op zo’n heerlijke manier. In een absurdistische talentenjacht is de rol van het publiek cruciaal. Het ontwapenende spel en de fysieke kwaliteiten van Willemijn Zevenhuijzen, Louis van der Waal en Tim van Dongen zijn van dermate hoog niveau dat je je volledig overgeeft aan de achtbaan waarin ze ons meenemen. Volledig in lijn met zijn eerdere oeuvre laat Julian Hetzel het jonge én volwassen publiek ondertussen nadenken over wat mooi en lelijk is. Een ontregelende ervaring die de prestatiemaatschappij blootlegt waar jonge kinderen al vroeg mee in aanraking komen. Het slim opgebouwde decor van Eva Koopmans maakt er een visueel en kleurrijk feestje van en speelt een belangrijke rol in de climax, waarna het publiek -van jong tot oud- uitgelaten achterblijft. ‘Diarree is mijn lievelingskleur’ toont het plezier van het heft in eigen hand nemen en levert daarmee een prachtig voorbeeld van het maatschappelijk belang van kunst.

JURYSELECTIE 2024

This is not a dance – Theater Rotterdam, KOBE & De Coproducers
Regie & spel: Nastaran Razawi Khorasani

Verzoeknummer – Golden Palace
Regie: Jessie L’Herminez

Diarree is mijn lievelingskleur – Theater Artemis & Studio Julian Hetzel
Regie: Julian Hetzel

Hunter – Dansateliers, Dans Brabant, ICK Artist Space & Grand Theater Groningen
Regie en spel: Courtney May Robertson

De Mime/Performance jury 2023-2024 bestaat uit:
Berith Danse (voorzitter), directeur Pleintheater – Wouter Bakker, programmeur Verkadefabriek – Judith Blankenberg, programmeur Grand Theatre Groningen – Bart Huiskens, programmeur Theater Rotterdam – Eylül Fidan Akıncı, dramaturg/artistiek ontwikkelaar Theater a/d Rijn – Ibelisse Guardia Ferragutti, zangeres en performer