Dit is het zomernieuws van Theater Artemis

ARTEMIS REPETEERT WEER!

Vanaf maandag 1 juni zijn we weer begonnen met repeteren voor Het eind van het begin van het einde (8+) coproductie met Het Zuidelijk Toneel en hetpaleis, Der unsichtbare mann (4+) in Schauspielhaus Bochum en Happyclappy (12+) voor Afzender Boulevard 2020. In juli en augustus wordt er gerepeteerd voor Social Disdancing, een bijzonder locatieproject in wijken waarin er gedanst wordt met winkelwagentjes op de muziek van een live koperkwartet, ook voor Afzender Boulevard.

We kunnen niet wachten om je weer te mogen ontvangen! Waar en wanneer kun je komen kijken?
Happyclappy – 11 t/m 16 aug 2020 Afzender Boulevard ’s-Hertogenbosch.
Social Disdancing – 11 t/m 16 aug 2020 Afzender Boulevard ’s-Hertogenbosch.
Der unsichtbare mann – première 13 sep 2020 Bochum (DL).
Het eind van het begin van het einde – Speelperiode oktober en november 2020 & januari t/m april 2021. Belgische première 2 okt 2020 hetpaleis, Antwerpen (B), Nederlandse première 16 okt 2020 Theaters Tilburg.

Wil je alvast een kijkje in de keuken nemen bij Het eind van het begin van het einde? Klik hier!

Theater Artemis - Nieuwsbrief foto

30 JAAR THEATER ARTEMIS

2020 is ook het jaar dat Theater Artemis 30 jaar bestaat. We duiken tijdens de ‘Boulevard-periode’ niet alleen met voorstellingen op in ons geliefde stadje tijdens Afzender Boulevard, maar ook met een beeldcampagne (off- en online!) waarin we een ode brengen aan 30 jaar jeugdtheater in Den Bosch. Heb jij een mooie, gekke herinnering aan (een voorstelling) van Theater Artemis? Dat vinden we leuk om te lezen! Mail naar sam@artemis.nl
10 t/m 16 aug, ’s-Hertogenbosch.

Theater Artemis - Het dier het dier en het beestje, jetse batelaan

HET DIER, HET DIER EN HET BEESTJE MAAKT DOORSTART

Covid-19 zette een dikke streep door een groot deel van de tournee. Maar in september mogen onze diertjes maar liefst twee nazomerfestivals meepikken. Het dier, het dier en het beestje is geselecteerd voor Het Theaterfestival (B) en speelt ook op NTF Jong (NL)!

Uit het juryrapport: ‘Batelaan levert een frisse maatschappijkritiek, die peilt naar onze ideeën over wat ‘normaal’ is, die het onderwijs- en welzijnssysteem in vraag stelt en die aantoont hoe makkelijk we dankzij de ratrace ook als ouders voeling verliezen met ons kind. Bovendien doet hij dat binnen een kader dat aan de haal gaat met theatrale conventies. Batelaan laat inhoud en vorm spitant met elkaar schuren. Zelfs wie nooit naar jeugdtheater gaat, heeft hier een heerlijke kluif aan.’

Lees hier het gehele rapport. Dikke proficiat aan alle andere geselecteerden!

Speeldata:

Zo 6 sep 2020 Kaaitheater, Brussel. Ticketverkoop start 6 aug.

Di 8 en wo 9 sep 2020 Theater De Krakeling, Amsterdam. Koop hier kaartje.
In de kerstvakantie volgt er een minitournee

Theater Artemis - Dit is het liefdesproject van theater artemis fotograaf theater artemis

POSITIEVE ADVIEZEN SUBSIDIES

Wat een feest! Zowel De Raad van Cultuur áls de provincie Noord-Brabant en de gemeente ’s-Hertogenbosch hebben onze subsidieaanvragen voor periode 2021-2024 positief beoordeeld. Op Prinsjesdag maakt de minister haar besluit over toekenning van de subsidies voor de komende vier jaar bekend. In november verwachten we uitsluitsel vanuit provincie en gemeente.

 

De Raad van Cultuur: “Theater Artemis draagt sterk bij aan vernieuwing van de jeugdpodiumkunsten. Zonder dat dat doel op zich lijkt te zijn, is de instelling door haar manier van werken en haar cross-overs met onder meer beeldende kunst, steeds innovatief.”

Lees hier het hele advies van de Raad voor Cultuur.

 

De Adviescommissie BrabantStad Cultuur: “Theater Artemis draagt volgens de commissie in hoge mate bij aan de Brabantse culturele infrastructuur. Het gezelschap is, als ijzersterk merk, een fantastische ambassadeur, ook internationaal.”

Lees het hele advies op pagina 31 en 32.

 

Theater Artemis houdt van 10 juni t/m 2 aug vakantie om op te laden voor een spiksplinternieuw theaterseizoen. Tot in augustus!