EEN RUSSISCHE OORLOG, VOOR- EN ACHTERUIT

Oorlog speelt op het International Children’s Festival Gavroche

Theater Artemis (Голландия, Хертогенбос) представит на фестивале «Гаврош» спектакль, созданный для зрителей возрастом от 10 лет и старше

Na 2012 presenteert Gavroche Dutch theatre for young audiences de tweede editie van een Nederlands jeugdfestival. Elf gezelschappen presenteren zich en Artemis is daarbij. Programmeur Olga Saveljeva benaderde ons afgelopen januari. Wat ons bewoog in haar vraag om te spelen in Moskou ging over het volgende: “Wat ons in het laatste werk van Nederlandse acteurs en regisseurs het meest heeft geraakt, overtreft de vrijheid van geest, de prachtige muziek of de inventiviteit. De meeste stukken zijn zwijgend. Verrast? Ook wij waren verrast, maar het viel ons op dat vandaag de dag woorden niet meer zo belangrijk zijn. Het gaat om de acties. Juist hierdoor worden we intelligenter, gelukkiger en vrolijker”.

We speelden Oorlog in Ierland, dat was een land dat letterlijk werd verscheurd door conflict. Spelen in Moskou is weer anders – al is het maar vanwege de grote verschillen in onze vrijheidsbeleving. Het voegt een nieuwe lading toe. Om de jongsten er ook helemaal in te betrekken voeren we daarom de voorstelling ook op in de Russische taal. We kijken vol spanning uit naar de reacties van het Russische familiepubliek. En maken ons op om de wensen van het festival waar te maken!

 

Theatrium Na Serpukhov
Dinsdag 24 & woensdag 25 september 2019

Met steun van Performing Arts Fund NL