GEZOCHT: KRUISTOCHTJONGEREN  

08 September 2017

Ga jij aan de slag met drie theatermakers?

Waarom voeren wij in onze moderne spijkerbroek nog altijd kruistochten?

 

Na het herlezen van het boek Kruistocht in Spijkerbroek bogen Jetse Batelaan, Sadettin Kirmiziyüz en Marjolijn van Heemstra zich over deze vraag. Het werd aanleiding voor hun nieuwe voorstelling Kruistocht, gebaseerd op dat dikke boek van Thea Beckman over die kinderen die heel ver moeten lopen en die ene jongen in die moderne broek. In elke tourneestad werken we samen met 15 jongeren die het jongerenleger vormen in de voorstelling. Op 4 oktober 2017 is de première in de Verkadefabriek in Den Bosch. We gaan op tournee t/m 23 december in Nederland en België.

 

 

Voor deze voorstelling zoeken we jongeren die met ons mee willen doen. Je hebt geen ervaring nodig, wel zin! Een mooie kans om met drie bijzondere theatermakers aan het werk te gaan. En je werkt samen met andere jongeren: een echt leger. Uiteindelijk speel je mee in de voorstellingen in je eigen stad. Een super ervaring!

Koppeling gekopieerd

We zijn op zoek naar Bossche jongeren

Jongens èn meisjes
– leeftijd van 14 t/m 18 jaar
– van diverse achtergronden
– ervaring met theater of toneel is niet nodig (mag wel)

 

Wanneer moet je beschikbaar zijn?
Voor repetities in september: op donderdag (16.00u -18.00u) en/of zaterdag (overdag) en repetities in de montageweek (eerste week oktober) in overleg.
Voor de voorstellingen in Den Bosch; van ma 2 t/m do 5 oktober 20:30 in de Verkadefabriek & op za 23 december 15:00 in Theater aan de Parade.

Koppeling gekopieerd

En voor elke volgende speelplek naar jongeren uit de stad

De rol van het jongerenleger wordt per stad doorgegeven aan een nieuw plaatselijk leger. In 2 repetities leren deze 15 nieuwe jongeren de rol en spelen vervolgens mee in alle voorstellingen in die stad.

 

Je moet dan beschikbaar zijn voor:
– een repetitie ‘s middags een dag voor de 1e voorstelling
– een repetitie ‘s middags op de dag van de 1e voorstelling
– alle voorstellingen in je stad, ‘s avonds (en incidenteel overdag)

 

We spelen ook in Amsterdam, Antwerpen, Brussel, Den Haag, Drachten, Eindhoven, Groningen, Haarlem, Rotterdam, Utrecht, Tilburg. Zie tournee

Koppeling gekopieerd

Koppeling gekopieerd

Belangstelling?

Neem dan contact op met Tim Verbeek via tim@artemis.nl of bel 073-6123223.