Uitnodiging broedplaats presentatie ‘DE HUILMAN’

12 April 2019

Kom (gratis) een kijkje nemen in het maakproces van een voorstelling

Beste Broedplaats Vriend,

 

Namens de Burgemeester van Den Bosch willen Niek van der Horst en Freek Nieuwdorp je uitnodigen voor de Broedplaats presentatie van DE HUILMAN. Deze vindt plaats op donderdag 18 april om 16:00 uur  in de benedenzaal van Theater Artemis in Den Bosch, Predikheerenpoort 50 en zal ongeveer 30 minuten duren. Wil je erbij zijn? Stuur dan een mailtje naar info@artemis.nl om je aan te melden.

 

Een wilde schets als vooronderzoek voor een jeugdtheatervoorstelling.

 

DE HUILMAN (wij verwachten in de leeftijd van 6 tot 10 jaar)

De burgemeester van Den Bosch maakt zich ernstige zorgen. Er klopt iets niet in de stad.

Hij zegt: de mensen werken hard, kinderen gaan graag naar school, leren schrijven, leren rekenen, leren van alles, sporten goed, iedereen draagt zijn steentje bij aan de maatschappij.

Maar één ding is niet zo best. Zorgwekkend zelfs.

Je zou het een probleem kunnen noemen.

 

En wie bel je dan in zo’n geval?

 

Juist.

Duidelijk.

Klaar als een klontje.

Dat kan maar één iemand zijn.

 

DE HUILMAN

(en tissueboy)

 

Concept Freek Nieuwdorp Spel Niek van der Horst en Freek Nieuwdorp Muziek Willem Lenaerts

Freek Nieuwdorp studeerde in 2017 af aan de mime opleiding in Amsterdam. Tijdens zijn studie liep hij stage in Hoe de grote mensen weggingen en wat er daarna gebeurde 8+ van Theater Artemis en Het Zuidelijk Toneel. Later speelde hij meerdere keren voor een jong publiek bij Maas TD. Vanuit deze ervaringen ontstond het idee voor De Huilman en zijn wens om zijn eigen handschrift voor een jong publiek te onderzoeken. Later deze zomer zal Freek samen met Jurriën Remkes een voorstelling maken voor de Parade. Als speler en medemaker vroeg hij Niek van der Horst die ontelbare voorstellingen speelde voor o.a. Theater Artemis, het Syndicaat en Maas TD. Niek richtte vorig jaar samen met Danielle Wagenaar jeugdtheatergezelschap Het Ministerie van Onverrichter Zake op.

Broedplaats
Broedplaats ’s-Hertogenbosch is onderdeel van PLAN Talentontwikkeling Brabant en wordt geïnitieerd door Festival Cement, Theaterfestival Boulevard en Theater Artemis. Zij bieden jonge makers ruimte om te repeteren, onderzoeken of brainstormen aan hun voorstellingen in Pand 18 en Theater Artemis. Tijdens de Broedplaats-bijeenkomsten openen uiteenlopende theater en dansmakers op verschillende momenten hun maakproces, en vragen het publiek om hun reactie.

Namens Festival Cement, Theaterfestival Boulevard en Theater Artemis heten we je van harte welkom!