KRUISTOCHT: feest van de verbroedering

Beste Bosschenaar,

Dat doen we graag feestelijk! Kruistocht is namelijk een anti-Kruistocht en een pleidooi voor verbroedering. Zoals gebruikelijk met Kerst zoeken we elkaar op en maken we het met elkaar gezellig.

Wij beginnen daar al mee op de zaterdag voor Kerst. Dan spelen we onze laatste Kruistocht en na afloop vieren we een feest van de verbroedering. Een sfeervol feestje met lekkere hapjes waarbij we met drie gezelschappen aanwezig zijn en Kruistochtjongeren uit alle windstreken. En hopelijk kom jij ook!

Theater Artemis, Trouble Man & Stichting Marjolijn van Heemstra

Theater Artemis -
Theater Artemis -

"Ze zijn het mooiste decor dat ik ooit heb gehad"

In de feestelijke decembermaand staan we stil bij de jongeren die meespelen – de kruistochtvaarders van de voorstelling. De ontwerpers van de kostuums, het decor en de muziek trokken alles uit de kast voor hun aandeel in de voorstelling. En Nederlandse, Turkse, Marokkaanse en Syrische jongeren verbeelden samen een kruistocht:.

“Ik had nogal wat vooroordelen over adolescenten,” schreef Marjolijn in haar column (in Trouw): “zweetsokken, vlassige snorretjes, een grote bek. Maar sinds ik met een wisselende groep tieners op tournee ben kan ik niet wachten op de pubers die in mijn peuters verscholen liggen.”

“In een paar weken tijd ben ik gaan houden van het pathetische gezucht, de agressieve vrolijkheid, de kwetsbaarheid van hun half volgroeide lijven. (…) Ze komen uit Aleppo, uit Utrecht, Oss en Venezuela. Sommigen zijn hier pas net aangekomen. Ze zijn beschermd of beschadigd, verliefd, gevlucht en in volle verwachting van wat er komen gaat, of het nu de catering van die avond of hun toekomst betreft. Ze zijn het mooiste decor dat ik ooit heb gehad.”

Lees verder)

We spelen de allerlaatste voorstellingen in Pand P EindhovenToneelschuur Haarlem en sluiten feestelijk af op zaterdag 23 december 15:00 in Den Bosch in Theater aan de Parade – met de oorspronkelijke cast!