PERSBERICHT: Dit is de nieuwe zakelijk leider van Theater Artemis

21 Juni 2016

MARIEKE SIMONS

Marieke Simons (1978) studeerde na de Hogere Hotelschool te Leeuwarden ook af als docerend theatermaker aan de Academie voor Drama in Eindhoven. Marieke is algemeen directeur van Theatergroep PlayBack, een gezelschap dat zij in 2005 mede heeft opgericht en dat inmiddels jaarlijks 750 voorstellingen speelt. PlayBack maakt interactief en educatief jongerentheater en brengt de dialoog op gang over maatschappelijke thema’s die vaak onbesproken blijven.

 

Over haar overstap zegt Marieke: “Met ontzettend veel plezier en passie heb ik gewerkt aan het op de kaart zetten van kwalitatief educatief jongerentheater in het voortgezet en mbo onderwijs. Voor mij is het nu tijd voor een nieuwe uitdaging. Ik kijk er naar uit om mijn ondernemerschap en ervaring te gaan inzetten bij een jeugdtheatergezelschap dat meer aan de artistieke kant van het theaterspectrum zit. Samen met Jetse, het team van medewerkers en de solide organisatie die er al staat, wil ik graag verder groeien en nieuwe verbindingen gaan leggen om zo nog meer publiek te laten meegenieten van de bijzondere voorstellingen van Artemis”.

 

Theater Artemis ging na het vertrek van Maurice Dujardin op zoek naar een nieuwe zakelijk directeur die opnieuw iets kan toevoegen aan dit mooie theatergezelschap. “Wij denken in Marieke Simons een uitstekend opvolger gevonden te hebben en verwachten dat zij in staat zal zijn Artemis te versterken in zijn bedrijfseconomische basis. Marieke is de afgelopen tien jaar zakelijk directeur van theatergroep PlayBack geweest, een gezelschap dat door middel van theater maatschappelijke thema’s bespreekbaar maakt op middelbare scholen. Haar carrière tot nu toe getuigt van een succesvolle innovatieve en ondernemende aanpak in het leiden van dit theaterbedrijf.”

 

De Raad van Toezicht van Artemis spreekt graag haar vertrouwen uit in Marieke Simons en hoopt met deze benoeming een nieuw hoofdstuk te kunnen toevoegen aan de spraakmakende historie van Theater Artemis. “Langs deze weg willen wij tot slot Maurice Dujardin bedanken voor zijn enorme betrokkenheid en bijdrage aan Artemis en aan het jeugdtheater in het algemeen. Wij wensen hem veel succes in zijn nieuwe rol als directeur van De NWE Vorst in Tilburg.”

 

Koppeling gekopieerd