Theater Artemis -

Wat waren we weer lekker ouderwets op stoom afgelopen maanden. Het dier, het dier en het beestje en Het eind van het begin van het einde op tournee, Druilorgel op Festival De Betovering, De Driedaagse op basisscholen en zelfs een Italiaanse première van Echte vrouwen joggen in regenpak en een Duitse première van Het dier, het dier en het beestje.
Tot er 
half november een vrolijk muterend virus ons inhaalde, gevolgd door een lockdown. Deze maatregelen zorgden voor het annuleren van Nederlandse speelbeurten van Het eind van het begin van het einde en het veelbelovende kunstproject Lente/Zomer/Herfst/Winter. Ook de geplande live-kerstuitzending van Radio simetrA zal niet doorgaan. Dit stemt ons stiekem best verdrietig want er is hard gewerkt en we hadden zoveel zin in om met jullie te delen.

Toch kijken we graag uit naar wat er wél kan! De repetities van een gloednieuwe 6+ voorstelling zijn begonnen: Anders is een hele normale Zweedse voornaam. Dit is een co-productie met theatergroep Bambie die half februari het premièrelicht gaat zien. En er wordt gewerkt aan Dit is het showorkest van Theater Artemis, een eenmansorkest van muzikant Keimpe de Jong, dat in 2022 op verschillende plekken zal opduiken.

Voor nu: adem in, adem uit, neem een slok kerstwijn en kruip in je huispak op de bank. Tune in op Podiumkids Thuis voor goldenoldie Voorstelling waarin hopelijk niets gebeurt en allerlei ander digitaal jeugdtheatermoois. En vergeet niet onze podcastserie Radio simetrA te bingen! De tweede uitzending van het tweede seizoen Radio simetrA gaat voor de kerst ‘on air’. Lieve mensen, tot volgende jaar!

Theater Artemis -

DIT IS HET EINDE VAN DE TOURNEE VAN HET EIND VAN HET BEGIN VAN HET EINDE

Tot en met 14 januari 2022 zou Het eind van het begin van het einde op tournee zijn, maar door de maatregelen zijn de Nederlandse en sinds deze week óók de Belgische speelbeurten komen te vervallen. Vooralsnog gaan de Belgische speelbeurten wel door, te weten: zondag 9 januari CC De Warande in Turnhout en vrijdag 14 januari Kortrijkse Schouwburg. Houd onze socials in de gaten voor het laatste nieuws omtrent nieuwe of vervangende speeldata!

Theater Artemis -

SEIZOENEN HALVERWEGE GESTOPT

Vorig jaar 2020 werden Herfst en Winter geannuleerd en begonnen we het bijzondere seizoenen-kunstproject Lente/Zomer/Herfst/Winter met (een aangepaste versie) van Lente, gevolgd door Zomer op Theaterfestival Boulevard. Een dag voor aanvang van Herfst waren we genoodzaakt om – vanwege de maatregelen – definitief de stekker uit het kunstproject te trekken, dus ook uit Winter. We willen Liesbet Swings, componist Bart de Vrees, beeldend kunstenaars Michèle Matyn, Wessel Verrijt en Max Pairon, organisaties en vrijwilligers bedanken voor hun affe en onaffe bijdrage aan Lente/Zomer/Herfst/ Winter.

Theater Artemis -

INHAALTOURNEE HET DIER, HET DIER EN HET BEESTJE AFGEROND EN GAAT DOOR IN HET DUITS

Zondag 21 november was de aller-aller-allerlaatste voorstelling van de Nederlandse tournee van Het dier, het dier en het beestje in Theater Rotterdam. Daarna ging al snel de voorstelling als Das Tier, Das Tier und Das Tierchen op vrijdag 10 december in Duitse première in Bochum. Het is trouwens niet de laatste keer dat Das Tier in Duitsland speelt, op 17 & 18 februari 2022 is de Duitse versie nog te beleven in FFT Düsseldorf.

Trots als een pauw zijn wij op alle diertjes in deze heerlijke inhaaltournee.

Theater Artemis -

TERUGBLIK IN BEELD OP DRUILORGEL OP FESTIVAL DE BETOVERING IN DEN HAAG

23 oktober jl. sloten klagende kinderen, toeschouwers, orkestleden en droeftoeters Festival De Betovering af. Klik hier voor een kleine sfeerimpressie.

Theater Artemis -

ITALIAANSE PREMIÈRE VAN ECHTE VROUWEN JOGGEN IN REGENPAK

Alweer een tijd geleden vroeg Teatro Pubblico Pugliese aan Jetse Batelaan om te komen vertellen over zijn jeugdtheater op het Napolitaanse Theaterfestival in 2019. Live was dit niet te realiseren dus stuurden we een video. Na het zien van het filmpje, zocht theatermaker en directeur van Segni d’infanzia Cristina Cazzola ons op, tijdens de Biënnale van Venetië 2019. Daar zag ze onze voorstellingen live en ontmoette Jetse Batelaan. Kort daarna volgde de uitnodiging om in Mantua te komen spelen. Onze speelbeurten van vorig jaar werden uitgesteld, maar afgelopen oktober speelden we dan eindelijk Echte vrouwen joggen in regenpak op het SEGNI New Generations Festival 2021!

Theater Artemis -

START REPETITIES ANDERS IS EEN HELE NORMALE ZWEEDSE VOORNAAM

Theatergroep Bambie is geen onbekende voor Jetse Batelaan. In een ver verleden deed hij de eindregie van hun voorstellingen Bambie 9, Bambie 10 en Bambie 17. Samen met Paul van der Laan, Jochem Stavenuiter en Tessa Jonge Poerink is hij nu aan het repeteren aan een gloednieuwe 6+ coproductie Anders is een hele normale Zweedse voornaam. Première: zondag 13 februari om 15 uur in de Verkadefabriek,
’s-Hertogenbosch.

Theater Artemis -

Vakantietips

  • Luister naar de kerst-aflevering van Radio simetrA in je favoriete podcastapp
  • Kijk hier Voorstelling waarin hopelijk niets gebeurt op Podiumkids Thuis
  • Of meld je aan bij Mark RecensiesMark Recensies recenseert familie-uitjes, uitstapjes met vrienden, wandelingen, avonden in de kroeg, spelletjesmiddagen, zoommeetings, bedrijfsuitjes, bruiloften, pleinen, straten, tankstations, soms een snack, instagram-post. Voor meer informatie, kijk op: https://markrecensies.nl/