Theater Artemis - Nieuwsbrief

B b b baby, it’s cold outside. December: de maand van deadlines wegtikken, overgebleven chocoladeletters oppeuzelen, kerstdiners op school, koude handen op de fiets en kaartjes bestellen voor één van de 22 (!) Artemisvoorstellingen in de kerstvakantie. Wil je de bank straks echt niet af? Dan kun je luisteren naar een kraakverse radio-uitzending van Petra en Bianca van Radio simetrA. En je kunt ook alvast 12 maart in de 2023-agenda krabbelen. Dan gaat Ruzie 6+, een coproductie met Theater Basel, in première in de Verkadefabriek.

Theater Artemis - Ta de onzichtbare man mr kurt van der elst - nimue walraven kerst!

ARTEMIS ROCKT DE KERSTVAKANTIE

De onzichtbare man 4+ is terug en trapt de succestournee af op woensdag 28 december in De Nieuwe Vorst in Tilburg (bijna vol). In de vakantie reist deze heerlijke voorstelling door naar Bronks in Brussel, CC Brugge (uitverkocht) en in Nederland spelen we twee keer in Theater De Krakeling en drie keer in De Verkadefabriek. Deze tournee wordt afwisselend gespeeld door René van ’t Hof en René Groothof.

De cast van Een leuk avondje uit 8+ ‘glittert en glamourt’ lekker verder met de tournee. Ga jij kijken in Amsterdam, Nijmegen, Zwolle of Turnhout? Vergeet dan niet met smileys te stemmen op de voorstelling. En wie weet sleept Een leuk avondje uit dan de Podiumkids publieksprijs binnen. Dan hebben we tegen die tijd weer een goede reden om ons in een glitterpakje te hijsen! Stemmen? Tuurlijk, daar maak ik met liefde even tijd voor.

Voor een totaaloverzicht van alle 22 (!) speeldata en -plekken in de kerstvakantie van onze drie producties, neem je het beste HIER een kijkje.

Theater Artemis - 061a0014-2-46e256166a7471d3

RADIO SIMETRA OP SCHOOL

De eerste Radio simetrA op school-uitzending is een feit. Vanaf morgen is deze te beluisteren via onze website of op je favoriete podcast app. Dus plof in je onesie op de bank en luister hoe Petra en Bianca van Radio simetrA door basisschool Boschveld in Den Bosch warm werden onthaald. De meiden hebben een week lang radio gemaakt met de kinderen van Boschveld, vanuit hun radiostudiootje in de EHBO-ruimte van de school. Ook zwierf er een telefooncel met een brandweerrode telefoon door het schoolgebouw. Op deze telefoon mochten kinderen het antwoordapparaat van Radio simetrA inspreken en inzingen.

Theater Artemis - 20221110 - bronks - scenebeelden nietes - hq - illias teirlinck - 014

ONTVANGST EN TOURNEE NIETES

Vierplus voorstelling Nietes, de nieuwe coproductie van BRONKS & Theater Artemis, is inmiddels volle bak op tournee. Makers en spelers Kim Karssen en Hendrik Kegels veroorzaken in elke theaterzaal een apocalyptisch beeldenstorm over controle, woede, loslaten en niet kunnen omgaan met verandering.

Nietes is geschikt voor alle leeftijdsgroepen met een open geest. Baanbrekend. Het lachen van de kinderen in de zaal en de volwassenen houdt elkaar in evenwicht.
– Theaterkrant – Patrick van den Hanenberg

In de kerstvakantie speelt Nietes o.a. in Haarlem, Arnhem, Groningen, Rotterdam en Den Haag. Zien we je daar?

Theater Artemis - 2022avk1200x675_jbatelaan-990000079e04513c

UIT DE KUNSTLEZING VAN JETSE BATELAAN BIJ AKADEMIE VAN KUNSTEN IN AMSTERDAM

Morgen, op woensdag 21 december van 19u30 tot 21 uur zal Jetse Batelaan aan de hand van beeldfragmenten vertellen over zijn ontwikkeling als maker en zijn werk bij Theater Artemis. In zijn lezing vertelt hij meer over zijn aanvankelijke ongemak met drama en conflict, de inspirerende subversieve kracht van een jong publiek en de waarde van paniek in de kunstbeleving van kinderen. Zowel zijn voorstellingen als ook de kunstprojecten van Theater Artemis komen in deze lezing aan bod.

In Uit de Kunstlezingen vertellen leden van de Akademie van Kunsten over hun werk en de thema’s waarmee zij zich bezighouden. Toegang is gratis. Graag vooraf aanmelden via deze link. Live is natuurlijk leuker, maar mocht je er niet bij kunnen zijn is het programma ook via een livestream op YouTube te volgen.

Theater Artemis - Zarah-3abc19454f8d95ca

DOEI ZARAH, HOI LYSANNE

Onze productiecollega Zarah Ruwhof gaat vanaf 1 januari aanstaande een nieuwe werkuitdaging aan en gaat daarmee het Artemisnest verlaten. Lysanne van Esch neemt de honneurs van Zarah tijdelijk waar. Ben of ken jij die nieuwe productieheld die we zoeken? Dit is een vacature van Theater Artemis: productiemedewerker (m/v/x)

Wij wensen Zarah heel veel geluk!

DIT IS DE KERSTGROET VAN THEATER ARTEMIS (EN ONZE COPRODUCTIE PARTNERS HET ZUIDELIJK TONEEL & HETPALEIS)

Fijne feestdagen!
Theater Artemis - Titelnieuwsbrief-afsluiting-990000079e04513c
Nieuwsbrief december 2022