Theater Artemis - Nieuwsbrief

Nieuwsbrief februari 2024

In deze nieuwsbrief blikken we terug op de première van Diarree is mijn lievelingskleur, de kick-off van het nieuw kunstproject B.E.A.S.T. en vragen we je warme aandacht voor een bijzondere actie voor de theatermakers van Theatre Day Productions die ondanks de erbarmelijke situatie in Gaza zich dapper blijven inzetten voor de kinderen en jongeren daar.

DIARREE IS MIJN LIEVELINGSKLEUR OP TOURNEE

Deze achtplusser beleefde een paar weken geleden een stomende première in de Verkadefabriek. Enthousiaste reacties van publiek en pers volgden!

“Wie van anarchie houdt, valt met zijn neus in de boter” – de Volkskrant ★★★★

“Een kakvoorstelling die u moet zien”  – De Standaard ★★★★

“De voorstelling is zeker een aanrader, Ik was samen met mijn vader gegaan en we waren er beide enthousiast over! Ik geef deze voorstelling een 9.” – Lotte, Podiumkids jurylid 2023-2024

Inmiddels zijn we alweer over de helft van de tournee. Dus wees geen natte scheet en kijk of je ‘m nog kunt gaan zien in Brussel, Tilburg, Amsterdam, Leiden, Chassé, Rotterdam, Antwerpen of Den Bosch. Tourneedata Diarree is mijn lievelingskleur

Ben je al gaan kijken? Vergeet dan niet te stemmen op de Podiumkids Publieksprijs.
Stem hier!

Theater Artemis - Beast_voorpubliciteitsbeeld_jpeg

KUNSTPROJECT B.E.A.S.T. VAN START GEGAAN

Vorige week donderdag, is het schoolbrede kunstproject B.E.A.S.T. van start gegaan op twee basisscholen: Antonius Abt in ‘s-Hertogenbosch en Campus Comenius in Brussel.
Onder leiding van de gelikte ondernemers van B.E.A.S.T. (Business Educational Advanced School Transformation) gaan de kinderen hun vindingrijkheid en creativiteit de vrije loop laten voor de ontwikkeling van winstgevende concepten.

Meer weten over dit bijzondere kunstproject? Lees hier meer over B.E.A.S.T.  of volg het project via onze Instagram.

Theater Artemis - The invisible man taken on 28th may 2023 at the unicirn theatre
Ellie Kurttz

DE CAST VAN THE INVISIBLE MAN WINT EEN ‘OFFIE’

Afgelopen zondag 25 februari hebben spelers Marijn Brussaard, René Groothof en Kim Karssen een Off West End Awards oftewel een ‘Offie’ gewonnen, voor hun spel in de categorie ‘Theatre for young audiences’ in The invisible man. Deze Engelstalige variant van De onzichtbare man speelde een hele reeks in The Unicorn Theatre in Londen. Uiteraard zijn we supertrots op deze drie, gefeliciteerd jongens!

De jaarlijkse uitreiking van de Offies Awards vond plaats in Woolwich Works.

Theater Artemis - Gaza

ACTIE VOOR DE KINDEREN IN GAZA

We zien ze overal ter wereld: kinderen in oorlogsgebieden. Ook voor de kinderen in Gaza is er geen uitweg.

Samen met ruim 60 jeugd)theaterinstellingen in Nederland en België staan we op voor de kinderen en jongeren in Gaza. In het midden van chaos en verdriet blijven de theatermakers van Theatre Day Productions in overvolle scholen, in opvangkampen of op straat kinderen en jongeren aan het woord, of spelen wanneer woorden tekort schieten. Zo creëren ze een plek waar verdriet, verlies en angst wordt gedeeld. Een plek waar soms gelachen wordt en ieder elkaar steunt. Waar kinderen kunnen ontspannen en zich herinneren hoe het is om kind te zijn. Al is het maar even.

Laten we samen steunen en bijdragen aan hun hoopvolle werk. Voor onze collega’s daar, maar vooral voor de kinderen in Gaza. Ja, ik wil graag mijn steentje bijdragen!

Theater Artemis - Diaree is m'n lievelingskleur, julian hetzel
Foto: kurt van der elst

DIT IS EEN VACATURE VAN THEATER ARTEMIS

Theater Artemis zoekt een ervaren en gedreven productieleider om ons team uiterlijk vanaf augustus 2024 te versterken. Ben jij een organisatietalent die het schijnbaar onmogelijke mogelijk maakt, zonder de realiteit van de werkpraktijk en budgetten uit het oog te verliezen?

Lees hier meer over de vacature