Nieuwsbrief januari 2024

Theater Artemis - Nieuwsbrief
Theater Artemis - Kunstenplanbubbel @ theater artemis

Nieuwe ronde, nieuwe kansen! Eens in de vier jaar adviseert de Raad voor Cultuur over de toekenning van rijkssubsidies aan culturele instellingen in het kader van de regeling Culturele basisinfrastructuur (BIS). De volgende BIS-ronde loopt van 2025 tot en met 2028. Dus worden er bij Theater Artemis nieuwe plannen gesmeed en wordt er flink geschreven voor het nieuwe kunstenplan. 31 januari aanstaande is de inleverdeadline, spannend!
In de tussentijd speelt Anders is een hele normale Zweedse voornaam haar laatste speeldata en sluit de tournee af op zondagmiddag 28 januari in jeugdtheaterwalhalla De Krakeling. En we zijn alweer de laatste twee repetitieweken ingegaan van Diarree is mijn lievelingskleur.

Theater Artemis - Zin in show nieuwsbrief

DE GROTE IK HEB HIER GEEN ZIN IN SHOW

De tournee van De grote ik heb hier geen zin in show zit erop! We speelden 45 voorstellingen in 24 steden en in 24 theaters.
Het doek ging elke voorstelling 139 keer open en dicht en in totaal 6255 keer op en neer. Er is 3150 keer geprobeerd om weg te komen van het publiek. En het is ongeveer 428 keer niet gelukt om een banaan in de prullenbak te krijgen.
Het showorkest heeft 4131km gereisd. Muzikant Keimpe heeft zeker meer dan 100 knuffels gehad van kinderen!! (voorzichtige schatting)

Bedankt cast, crew en iedereen die deze voorstelling bezocht!

Theater Artemis - Ta de onzichtbare man hr © kurt van der elst - marijn brussaard
foto: kurt van der elst

THE INVISIBLE MAN FINALIST OFF WEST END AWARDS (OFFIES)

The invisible man, een coproductie van Theater Artemis en het Londense Unicorn Theatre, is finalist (een van de drie) in de categorie Theatre for Young Audiences ‘Performance’ van de Theatre Off West End AwardsThe Offies (The Off West End Theatre Awards) reiken prijzen uit voor producties van onafhankelijke en alternatieve theaterhuizen in Londen en omgeving.
De uitreikingen zijn 25 februari 2024 in Woolwich Works in Londen.

‘Audacious and brilliant’ ***** – The Stage
“An ingenious show you’ll want to see again” – The Guardian

AFTELLEN NAAR DE PREMIÈRE VAN DIARREE IS MIJN LIEVELINGSKLEUR 8+

Er wordt hard gerepeteerd door regisseur Julian Hetzel en het team van Hetzel en Artemis. Het aftellen naar de première is begonnen. Deze week wordt er nog bij Theater Artemis in huis gewerkt, daarna vertrekt circus Diarree naar de Verkadefabriek voor de eindmontage van de voorstelling.

Zaterdag 3 februari om 19u30 is de try-out en op zondagmiddag 4 februari om 15u00 vieren we de feestelijke première. Heb jij al een kaartje? Of check onze agenda voor een ander theater bij jou in de buurt.

Theater Artemis - 0416a518-6b13-4838-a2db-d0c1c7227aba

DIT IS DE NIEUWE EDUCATIEMEDEWERKER VAN THEATER ARTEMIS

Evelien Kanters studeerde in 2020 af als theaterdocent en -maker aan de ArtEZ Hogeschool in Arnhem. Na een aantal jaren bij Internationaal Theater Amsterdam op de educatieafdeling gaat ze samen met collega Lobke van Kommer de educatie bij Theater Artemis bestieren. Welkom Evelien!

Theater Artemis - Titelnieuwsbrief-afsluiting-990000079e04513c