Theater Artemis -

Heb je onze nieuwe seizoenscampagne 2022-2023 al gespot? Dat zou weleens kunnen. Al is het maar zeer de vraag natuurlijk. Misschien is het toch niet de seizoenscampagne. Hoe dan ook, het is wel zeker dat dit de eerste Artemis-nieuwsbrief van het nieuwe theaterseizoen is. Wij hebben heel veel zin in spelen en in publiek. Want zonder jullie zijn wij niets. Dus check HIER onze agenda en koop een kaartje bij een theater bij jou in de buurt.. of verder weg of voor een ander gezelschap of.. kom kijken!

Theater Artemis -

EEN LEUK AVONDJE UIT VERHUIST NAAR HETPALEIS IN ANTWERPEN

De cast van Een leuk avondje uit heeft afgelopen weken de longen uit het lijf gezongen en de benen onder het lijf vandaan gedanst. Hulde voor hun niet te temmen energie. Er zijn uiteraard ook grote stappen gemaakt in de muziek, kostuums en decor. Vrijdag verhuist het hele circus naar onze coproducent hetpaleis in Antwerpen. Daar gaat nog flink gerepeteerd en gemonteerd worden zodat op vrijdag 30 september om 19 uur deze gefluisterde musical voor een 8+ publiek mag shinen in de vorm van een Belgische première.

We kijken er naar uit. Op vrijdag 14 oktober gaan we in Nederland in première in Schouwburg Tilburg. De dag ervoor spelen we een try-out. Bestel HIER je tickets!

Theater Artemis -

START NIEUWE REEKS DE DRIEDAAGSE OP BRABANTSE BASISSCHOLEN

Op 19 september aanstaande start een nieuwe reeks Driedaagsen voor Brabant Menu, dit keer in samenwerking met Cultuurkade. We spelen op scholen in Veghel, St. Oedenrode en Schijndel.

In dit seizoen wordt het Nog Niet Ontdekte Dier van Willemijn Zevenhuijzen en Calle de Hoog gespeeld door Katelijne Beukema. Koen van der Heijden kruipt in plaats van Elias De Bruyne in de huid van De Takkentoktikker. Ook Klusbedrijf Smorenberg en Stoffologie zijn weer te zien in schooljaar 2022/2023.

Theater Artemis -

OP DE VALREEP GENOMINEERD

De voorstelling met misschien wel de langste opkomst ooit, is op de valreep genomineerd voor de VSCD Mime/Performanceprijs 2022. Wij zijn erg trots op Elias De Bruyne en het hele team. Aanstaande zondag op het gala van het Nederlands Theaterfestival horen we wie de prijs mee naar huis mag nemen. De andere genomineerden voor de VSCD Mime/Performance Prijs 2022 zijn: Unseen – Jakop Ahlbom Company, Kadrage – Tuning People / Feikes Huis, De Gabber Opera – URLAND, After All Springville – Miet Warlop en ‘last but not least’: Anders is een hele normale Zweedse voornaam (6+) – Theater Artemis / Mimetheatergroep Bambie.

Met een nominatie in zijn achterzak zal Elias De Bruyne van 23 september t/m 3 november nog een handvol Nederlandse podia bestormen met zijn eerstgemaakte voorstelling Wat als dit alles is? voor PLAN Brabant.

23/9 De Nieuwe Vorst in Tilburg, 6/10 De Schuur in Haarlem, 7&8/10 HNT in Den Haag, 12&13/10 Frascati in Amsterdam, 14/10 Verkadefabriek in Den Bosch en 3/11 Theater Kikker in Utrecht.

Theater Artemis -

TERUGBLIK ARTEMIS-ZOMER

We staan al aan de startlijn van het nieuwe theaterseizoen.. maar hoe heerlijk was de zomer?! Met Dans is ritmisch bewegen op muziek, Radio simetrA, Zelfloket, Dit Is Het Showorkest Van Theater Artemis, De voorstelling met misschien wel de langste opkomst ooit, Anders is een hele normale Zweedse voornaam. We speelden voorstellingen en kunstprojecten, er waren premières, heropvoeringen en nominaties. We reisden van Oerol, via Over het IJ, Tweetakt, Theaterfestival Boulevard naar het Nederlands Theaterfestival. En daar waren jullie, ons lief publiek, met zonnestralen in de haren en zout op de huid, om te komen kijken. Dank! Zien we jullie terug in het rood pluche van onze Nederlandse en Belgische theaterzalen?

Theater Artemis -

EN VERDER...

Vacature-alarm! We zoeken een nieuw lid, met een artistiek inhoudelijk profiel, voor de raad van toezicht van Theater Artemis. Lees hier meer.

Wist je dat het gebouw van Theater Artemis een monument is? In het kader van de jaarlijkse Monumentendag openen wij morgen (zaterdag 10 september) onze deuren van 10:00 tot 17:00 uur. Wees welkom!