NIEUWSBRIEF SEPTEMBER & OKTOBER 2018

31 Augustus 2018

Het nieuwe theaterseizoen gaat beginnen en dit jaar starten wij bijzonder feestelijk!

Koppeling gekopieerd

Allereerst vragen we je aandacht voor onze nieuwe grootse familievoorstelling die op 15 september in Theaters Tilburg in première gaat. Het verhaal van het verhaal is een onvervalste ‘Batelaan’, een magische wereld waarin alles plots kan zinderen van verlangens en verwachtingen. Van scharrelende primitievelingen tot celebrities, van interactie tot objecttheater, van vroegere jeugdregies tot nieuw experiment, deze coproductie met Het Zuidelijk Toneel heeft het allemaal en zal na Hoe de grote mensen weggingen.. (2016) vermoedelijk weer veel stof doen opwaaien!

 

Tournee t/m 16 december 2019.

Koppeling gekopieerd

Tien dagen richt Het Theaterfestival de spot op “het mooiste wat het theaterlandschap in Vlaanderen, Brussel en Nederland te bieden heeft”. De onzichtbare man is geselecteerd als “compromisloze en weerbarstige, maar ook zo geestige voorstelling” en op 8 september te zien in de Antwerpse Studio. De onzichtbare man is bovendien genomineerd voor VSCD Gouden Krekel: “..we blijven ons vergapen aan de gebalanceerde mix tussen spel, decor en technische vernuftigheid..” én voor de VSCD Mimeprijs: “..geniaal doordachte, geestige bouwwerk..”. De voorstelling speelt op het Nederlands Theater Festival Jong op 9 september in Theater de Krakeling.

Koppeling gekopieerd

We verheugen ons op de nieuwe reeks voorstellingen van OORLOG op Theaterfestival Basel (2/3 september) en festival La Bâtie in Genève (4/5 september). In Genève spelen we de voorstelling Franstalig: GUERRE. De internationale belangstelling voor Oorlog groeit en elke speelervaring is bijzonder. In het najaar van 2019 plannen we een nieuwe tournee, waarbij we ook afwisselend in Nederland en het buitenland spelen.

Koppeling gekopieerd

Pers en publiek liepen weg met Echte vrouwen joggen in regenpak tijdens Theaterfestival Boulevard. Tot en met 2 september is deze allereerste regie van Jetse nog op Noorderzon Performing Arts festival te zien. Oververschuivende vierstemmigheid, de hoeveelheid mannen die in een groencontainer passen en wat échte vrouwen willen. Veertig minuten muziektheater, fysiek, woordeloos en voor alle leeftijden!

 

 

Koppeling gekopieerd

Zes kinderen zingen een volwassen publiek toe over de opwarming van de aarde. Tijdens Oerol en Theaterfestival Boulevard voelde het publiek zich aangesproken, legde verantwoording af en beloofde verbetering. Hallo Dampkring is een kernachtig, ontroerend kunstproject van Liesbet Swings gebaseerd op brieven die zij kinderen liet schrijven. Het wordt op 12 en 13 oktober in het kader van het 40-jarig bestaan van Theater de Krakeling gespeeld op locatie in Amsterdam.

Koppeling gekopieerd

En dan: WOESTZOEKER 8+. Ook van deze nieuwe coproductie met Theater Antigone komt de première al in beeld. Na het hyperkinetische Bekdichtzitstil (2014) schrijven Raven Ruëll en Jan Sobrie opnieuw een lofzang op het roekeloze en losbandige kind dat anders is. Woestzoeker is een voorstelling  over een aantal jonge, bijzonder woeste zoekers die naarstig tegen de stroom in zwemmen. Want tegen de stroom in heeft wel degelijk zin.

 

Première, 17 oktober 2018, Kortrijk
Belgische tournee 17 oktober t/m 10 december 2018
In Nederlandse première 11 januari, tournee t/m 8 maart 2019

Koppeling gekopieerd