Nominatie VSCD Mime Prijs voor (.....)

Zevende nominatie Mimeprijs in carrière Jetse Batelaan

(…..) Een voorstelling die schijt heeft aan zijn eigen vage titel is genomineerd voor de VSCD Mimeprijs 2019.

De Mimejury: “(…..) Een voorstelling die schijt heeft aan zijn eigen vage titel (12+) van Theater Artemis is een ontregelende ode aan de verbeelding. Een absurd en filosofisch meesterwerk dat alle theater-conventies tart. Jetse Batelaan rekt alle grenzen op en overschrijdt ze, zonder ook maar één seconde ongeloofwaardig te worden. Het is uniek en razend knap gemaakt theater dat invoelbaar maakt dat er eigenlijk niets te begrijpen valt. Of juist alles”.

De winnaar van de prijs wordt op zondag 15 september 2019 bekend gemaakt tijdens het Gala van het Nederlands Theater in Amsterdam als afsluiting van het Nederlands Theater Festival.

Jetse Batelaan won de Mimeprijs al in 2005 (Toe vader, drink) en 2016 (Als je maar hard genoeg rent, weet niemand meer waar je bent) en ontving in 2008 (Het geheven vingertje), 2014 (De dag dat de papagaai zelf iets wilde zeggen), 2017 (Oorlog) en 2018 (De onzichtbare man) een nominatie.

Vanaf november gaat (…..) op tournee door Nederland en België.
De voorstelling speelde eerder dit jaar in Künstlerhaus Mousonturm (Frankfurt), op Tweetakt (Utrecht) en op Theaterfestival Boulevard. Coproducenten van (…..) zijn Mousonturm (D) en Ruhrtriënnale (D).

Foto: Kurt van der Elst