Nostalgische verwarring en nieuwe energie bij Party Dialogues op Oerol

Het raven is begonnen!

Afgelopen weken kon je maar liefst 14 keer mee feesten met onze gelegenheidssjamanen bij Party Dialogues, van maker Liesbet Swings, op Oerol.  Maar het is niet zo maar een feestje, “Het is een kruising tussen een puberfeestje en een tribaal ritueel”, vertelt Jetse Batelaan in zijn interview met Trouw. “Veel ouders kijken zorgelijk naar het feestgedrag van pubers, maar je kunt het ook vergelijken met de overgangsrituelen in een tribale cultuur. Dat hele feestgebeuren is eigenlijk één langgerekte overgangsrite.”

Nu het feest gedreun nog ergens over de Waddenzee echot en wij de slingers en lichtjes alvast klaarzetten voor Theaterfestival Boulevard is het goed om even terug te kijken. Hebben de volwassen feestgangers daadwerkelijk kunnen snoepen van dat levenselixer? Hier volgen wat publieksreacties:

  • “Hallucinerend!”
  • Ik mag dan grijs en rimpelig zijn, maar ik herinner me het gevoel van zo’n feestje en ook het ongemak ervan nog wel, dat hebben jullie me wel weer gegeven.”
  • “En nu dat nummer straks nog heel hard aan in de trein en dan met z’n allen raven!”

Missie geslaagd dus! Wat vond de pers ervan?

“Vol nostalgische verwarring verlaat je na afloop de dansvloer”Trouw

“Vol nostalgische verwarring verlaat je na afloop de dansvloer ”
– Trouw
“Zeven kleurrijke sjamanen lokken ons een witte dansvloer op. ‘Unity’ danst in kapitalen over onze witte capes. We voelen voor even weer waarom je energie krijgt van het opgaan in een feestende massa.”
– De Volkskrant

Nu maar eens zien of onze Bossche mede-volwassenen ook wat van hun jeugdige inzichten en energie mee terug kunnen nemen. Van 4 t/m 10 augustus te zien op Theater Festival Boulevard. Tickets!

Alle recensies op een rijtje:
Recensie Scènes
Recensie Trouw
Recensie Volkskrant
Recensie Theaterkrant
Dagkrant Oerol

Foto’s: Moon Saris