Nu te zien: Bonte avond van bodybuilders 12+

Een beleefde musical over mensen die ontzettend hun best doen

Vanaf vandaag te zien op jullie beeldscherm thuis, de Batelaan-klassiekerr: Bonte avond van bodybuilders 12+. Jetse Batelaan maakte deze voorstelling samen met een hechte groep Rotterdamse kickboksers, stoere en innemende mannen in korte sportbroekjes met glimmende lijven en sixpacks om jaloers op te zijn. Er komen bakkers in voor, drugsdealers, maar ze zijn ook zichzelf. Ze zingen al hun dialogen met ingehouden stem en soms doen ze zelfs een dansje. Niet als een musicalster, maar gewoon zoals jij en ik dat zouden doen.

Net als bij de registratie van Oorlog, worden namens Artemis@home komende weken activiteiten rondom de voorstelling gedeeld. Houd dus onze Instagram en Facebook dus goed in gaten!

Nog steeds zin in een portie Artemis? Bekijk dan hier de registratie van De man die alles weet 4+!

Bonte avond voor Bodybuilders werd in 2011 ontwikkeld als stadsproject voor het Ro Theater en draait om saamhorigheid, winnen en leren verliezen, buitenkant en binnenkant, pose en poëzie, verschijningen en verdwijningen. Al na negen avonden repeteren bleek de voorzichtige presentatie een doorslaand succes. Uitgebreid met een ‘spectaculaire’ toegift veroverden de kickboksers het ene festival na het andere, waaronder Tweetakt, Oerol en Theaterspektakel in Zürich. In 2014 presenteerde Jetse Batelaan deze voorstelling op Theaterfestival Boulevard, in de stad van zijn eigen gezelschap.

Ga naar de YouTube video voor volledig scherm: https://youtu.be/4Yz0vRgxeu4

Regie:
Jetse Batelaan

Spel:
Ferinio Asandikromo
Marie Groothof
Hannah van Lunteren
Raffaël Fernandes
Dexter van Herwaarden
Adam Lopes
Samir Lopes
Alves Daniël Monteiro
Luciano Monteiro
Dwayne Waterval

Tweede cast:
Kevin Rodriques
Gio Maduro
Gordious File

Dramaturgie:
Tobias Kokkelmans

Tekstbijdragen:
Don Duyns

Productie:
Anne Baltus

Ism:
Monteiro Gym Rotterdam