OORLOG GENOMINEERD VOOR DE MIMEPRIJS 2017!

De VSCD-Mimejury heeft haar nominaties voor de Mimeprijs 2017 bekendgemaakt

Genomineerd zijn dit jaar vijf voorstellingen: Oorlog van Theater Artemis, Liefde van Maas theater en dans, De Warme Winkel speelt De Warme Winkel van De Warme Winkel, The Automated Sniper van Frascati Producties en Ism & Heit en Carrousel van het Noord Nederlands Toneel en Club Guy & Roni. 

De jury over Oorlog:

“Jetse Batelaan weet knap een groot en actueel thema op grappige en theatrale wijze invoelbaar te maken voor een jong publiek. Al in de openingsscène introduceert het ingenieuze decor op speelse manier de onvoorspelbaarheid en dreiging van oorlog. Te midden van die puinhoop bewegen de spelers zich als soldaten die zich onbeholpen van de ene in de andere veldslag storten en krijgen de spelkwaliteiten van Martin Hofstra, Tjebbe Roelofs en Willemijn Zevenhuijzen ruim baan.”

De vijf voorstellingen die voor de belangrijkste bijdrage aan mime in het voorafgaande seizoen zijn genomineerd,  horen tijdens het Gala van het Nederlandse Theater (op zondag 17 september) aan wie de prijs wordt toegekend.

Oorlog werd eerder al genomineerd voor de Gouden Krekel voor beste podiumprestatie. Op vrijdag 8 september is deze 6+voorstelling te zien tijdens TFJong in De Krakeling.

De jury

De VSCD-Mimejury 2017 bestaat uit voorzitter Cees Debets (directeur programmering Het Nationale Theater), Paul van der Laan (mimemaker), Erica Smits (dramaturg/journalist), Ine te Rietstap (mimemaker en artistiek leider Tweetaktfestival), Michèle Bouwmans (theaterprogrammeur Lux) en Eva Middelhoff (directeur Stadsschouwburg Nijmegen en Concertgebouw De Vereeniging).

De Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties (VSCD) is de belangrijkste belangenbehartiger van theaters en concertgebouwen. Podiumkunstenaars dragen krachtig bij aan het kunstklimaat en zijn het kapitaal van theaters en concertgebouwen. Hun prestaties verdienen bijzondere aandacht en een groeiend publiek. Daarom reikt de VSCD elk jaar prijzen uit in verschillende genres voor de indrukwekkendste podiumprestaties.