Oostenrijkse première van De onzichtbare man op het SCHÄXPIR festival

MULTIVERSUM. Het is allemaal echt.

“Het publiek van vandaag is iedereen”, klinkt het motto van SCHÄXPIR. Het jeugdtheaterfestival organiseert kunst voor iedereen, ongeacht afkomst of leeftijd. De meest uiteenlopende mensen worden in talrijke culturele ontmoetingen en theaterervaringen bijeengebracht. Al sinds 2002 bundelen locale kunstenaars, gevestigde internationale theatermakers en jong talentjaarlijks hun krachten om van Linz een utopische plek voor wilde fantasie, sociaal-politieke debat, esthetische ervaringen en absurde denkexperiment te maken.

Van 24 t/m 30 juni staat SCHÄXPIR volledig in het teken van MULTIVERSE. It is all real. “Laten we over onze alledaagse waarneming heenkijken om te komen tot een multiversele waarneming van alles wat zich allemaal tegelijkertijd afspeelt. Hier en nu. Daar en nu. Het is allemaal echt. Het eendimensionale tijdperk lijkt voorbij. We leven in een constante afwisseling van digitale en fysieke werelden en realiteiten. Verbonden, en toch zelfstandig. SCHÄXPIR onderzoekt dit fenomeen vanuit het perspectief van bewustzijn. Met alle zintuigen op scherp.”

We speelden twee voorstellingen op 26 juni 2019 in Theater Phönix – Duitstalig met de originele cast: René van ’t Hof, Marijn Brussaard en Nimuë Walraven. Der Unsichtbare Mann wond een Oostenrijks publiek van schoolklassen, families en professionals moeiteloos om zijn vinger. “Das war Super-Super-Super!” klonk het na afloop. Daar doen we het voor!

After the festival is before the festival

Theater Artemis -

Cast & crew na afloop op het SCHÄXPIR festival.