Opbouw van Het Verhaal van het Verhaal tijdens dag van chaos in Barcelona

Het Verhaal van het Verhaal opent het seizoen van Teatre Lliure!

In Catalonië heerst al jaren politieke onrust. Sinds de recente veroordelingen van de voorvechters van de Catalaanse onafhankelijkheid kwam het volk in opstand met dagelijks betogingen. Barcelona staakt vandaag groots. Het onderwijs draait op minimale bezetting en het publieke transport is beperkt tot minimale service. Rond het middaguur worden grote vredesmarsen in de stad verwacht voor de massabijeenkomst in de Jardinets de Gracia om 17:00.

Teatre Lliure bracht ons afgelopen maandag op de hoogte van de staking en de onzekerheid over het doorgaan van onze bouwdag was groot. De crew en cast uit Japan was gisteren al in Barcelona, vandaag zijn de laatste acteurs gearriveerd. Wij waren er klaar voor en tot opluchting appte onze techniek vanochtend: “We gaan bouwen! De crew is niet compleet, maar zeker voldoende voor ons, van iedere afdeling is iemand aanwezig. We gaan ervoor!” Dat er theatermedewerkers toch aan het werk zijn gegaan is heel bijzonder. Onze voorstellingen dit weekend kunnen doorgaan!

We spelen de Engels/Catalaanse versie van Het Verhaal van het Verhaal in Teatre Lliure op zaterdag 19 (20:00) en zondag 20 oktober (18:00).

Meer informatie

"Een nieuwe visie op jeugd in de theaters"

Teatre Lliure, een van de grote vermaarde nationale Spaanse theaters, opent het theaterseizoen 2019/2020 met een sterk accent op jong publiek. Gedeputeerd directeur Georgina Olive bewondert de manier waarop Jetse werkt en geeft met de programmering van Het Verhaal van het Verhaal het Catalaanse publiek “een nieuwe visie op jeugd in de theaters”.

IN DE PERS

Qui coi es Jetse Batelaan? Time out 17 oktober 2019