Persbericht: Artemis is op 6 en 7 oktober 2015 te gast op het SAND INTERNATIONAL PERFORMING ARTS FESTIVAL FOR A YOUNG AUDIENCE!

The day the parrot had something to say for himself

Theater Artemis speelt op uitnodiging van ASSITEJ op het Sand-festival Noorwegen de voorstelling The day the parrot had something to say for himself (De dag dat de papegaai zelf iets wilde zeggen). De voorstelling is met een Nederlandse cast en wordt Engelstalig opgevoerd. Special guest is het Noorse popidool Daniel Kvammen. Voor deze gelegenheid wordt Daniel in de rol van ‘zichzelf’ geregisseerd door Jetse Batelaan.

Sand-festival en ASSITEJ
Sand-festival is onderdeel van ASSITEJ festival. ASSITEJ brengt internationale ontmoetingen en uitwisseling tussen professionals tot stand en verenigt podia en theatermakers voor kinderen en jongeren. Artistiek leider van Toneelmakerij Liesbeth Coltof tipte het festival over de De dag dat de papegaai zelf iets wilde zeggen.

Thema ‘Interplay’
Met als thema ‘Interplay’ richt de 11e editie van het festival zich dit jaar op ‘publiek’. De voorstellingen zijn ontwikkeld in dialoog met de doelgroep of hanteren publieksinteractie als strategie in het artistieke proces (of publieksdeelname als centraal dramaturgische aspect). The day the parrot had something to say for himself is openingsvoorstelling van het festival.

De dag dat de papegaai zelf iets wilde zeggen kwam uit in april 2014. Het debuut van Jetse Batelaan als artistiek leider van Theater Artemis deed destijds veel stof opwaaien. De voorstelling wist een nominatie voor de VSCD-Mimeprijs in de wacht te slepen. Na een reprise in 2014/2015 wordt de voorstelling nu voor het eerst buiten Nederlands taalgebied gepresenteerd.

Kilden Performing Arts Centre
Bij de opening in 2012 markeerde Kilden Performing Arts Centre het begin van een nieuw tijdperk voor de kunsten in Zuid-Noorwegen. Het is een koninklijk gebouw dat grootsheid en trots uitstraalt en tevens een belangrijk arena voor kunst en cultuur is, voor de gehele regio en voor toekomstige generaties.


6 oktober 2015, 12u00 en 18u00 – Kilden Performing Arts Centre &

7 oktober 2015, 11u00 en 18u00 –  Kilden Performing Arts Centre

Regie Jetse Batelaan
Met Sieger Baljon, Marijn Brussaard, Esther Snelder en Daniel Kvammen
Decor en licht Theun Mosk
Kostuums Liesbet Swings