Persbericht: DIT IS HET NIEUWE SEIZOEN VAN THEATER ARTEMIS

REUZEN 14+
zomerfestivals 12 juni 20 juni & 7, 8, 9, 11 augustus 2015 (première)

DE MAN DIE ALLES WEET 4+
Tournee 20 november t/m 14 februari 2016

ALS JE MAAR HARD GENOEG RENT, WEET NIEMAND PRECIES WAAR JE BENT (werktitel) 8+
Tournee 20 november t/m 14 februari 2016 (première)

BEKDICHTZITSTIL 8+
Tournee 5 januari t/m 15 maart 2016

DE MEEST ZWAARMOEDIGE VOORSTELLING DIE OOIT IS GEMAAKT (WAARVAN HET HELE PUBLIEK MOET HUILEN) 13+
Tournee 1 maart t/m 30 april 2016 (première)

VELEN KIJKEN ER AL NAAR UIT: REUZEN OP DE ZOMERFESTIVALS

Na de festivalhit Bonte avond voor Bodybuilders, die Jetse Batelaan vorig seizoen onder de vlag van Artemis hernam, presenteren we nu de remake van zijn grote zaal regie uit 2011. Samen met Ro Theater maken we een volledig nieuwe openluchtversie. REUZEN gaat over de angst van jonge ouders om hun kinderen te verliezen. In een grillig duinlandschap wordt deze angst levensgroot, onheilspellend en tragikomisch uitgebeeld.

 

14+ Regie Jetse Batelaan Spel Gijs Naber, Raymond Thiry, Anneke Sluiters en kinderen Coproductie Ro Theater

EEN VROLIJKE EN ONTREGELENDE SEIZOENSSTART: DE MAN DIE ALLES WEET

René van ’t Hof balanceert op het dunne koord van het allesomvattende weten in een poging een hypernieuwsgierig publiek te vertellen over het ‘alles’. Het was dé theaterhit van 2014. Deze “zeldzaam originele kleutervoorstelling” kreeg een Zilveren Krekel voor meest indrukwekkende jeugdproductie en werd geselecteerd voor de Zapp Theaterprijs 2014.

 

4+ Regie Jetse Batelaan spel René van ’t Hof, Keimpe de Jong, Tjebbe Roelofs Coproductie Maas theater en dans

JETSE STAPT AF VAN ZIJN FAMEUZE TRAGE TEMPO

In ALS JE MAAR HARD GENOEG RENT, WEET NIEMAND PRECIES WAAR JE BENT (werktitel) gaat Jetse Batelaan voor het andere uiterste: voor de levenslust, rennen, voetballen, dansen en alles tegelijk. Een voorstelling die je maar ternauwernood te zien krijgt. Voor iedereen die weet dat heel hard lopen bijna vliegen is.

 

8+ Première 22 november 2015 Regie Jetse Batelaan

NOG EEN KREKELWINNAAR DIE TERUGKEERT: BEKDICHTZITSTIL

Deze voorstelling is een ode aan het wild spelende kind, dat niet in een kader kan of wil passen. De makers maakten een krachtige, humoristische en ontroerende voorstelling over de buitenbeentjes van onze samenleving, en vertellen een universeel verhaal over onvoorwaardelijke vriendschap. Bekroond met een Zilveren Krekel 2014 voor meest indrukwekkende podiumprestatie van Sophie Warnant.

 

8+ Tournee Regie Raven Ruëll Spel Jan Sobrie, Sophie Warnant, Berdine Nusselder Coproductie Theater Antigone

SAMEN MET DE WARME WINKEL MAKEN WE DE MEEST ZWAARMOEDIGE VOORSTELLING DIE OOIT IS GEMAAKT (WAARVAN HET HELE PUBLIEK MOET HUILEN)

We houden het liever gezellig. Maar hoe fijn is het om te zwelgen in het sentiment van muziek, films en, niet onbelangrijk, ons eigen puberleed? In een poging tot ultieme triestheid delen we onze somberheid met de expert: de jongere van een jaar of veertien. We storten ons met hart en ziel in de tragedie, dompelen elkaar onder in romantiek, schoonheid, en de lichtheid en plezier van het somber zijn.

 

13+ Spel/concept Vincent Brons, Anneke Sluiters Spel/coaching Jeroen De Man, mara van Vlijmen Eindregie Jetse Batelaan