Persbericht: HOE DE GROTE MENSEN WEGGINGEN NAAR TILBURG

Ondanks vondst asbest in Theater aan de Parade gaat volledige programmering Theaterfestival Boulevard door

Theaterfestival Boulevard heeft voor alle activiteiten die geprogrammeerd stonden in Theater aan de Parade een nieuwe locatie gevonden. Vorige week werd bekend, dat deze belangrijke locatie van het festival vanwege asbest tot 1 november gesloten blijft. De premières, die daar van 4 t/m 14 augustus gepland stonden, hebben onderdak gevonden in de Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch en in Theaters Tilburg.

De voorstelling Hoe de grote mensen weggingen en wat er daarna gebeurde van Theater Artemis/Het Zuidelijk Toneel maakt gebruik van de machinerie van de grote zaal en moest daarom naar een locatie met ‘toneeltoren’. Deze werd gevonden in het gastvrije Theaters Tilburg. Het publiek zal met bussen vervoerd worden vanaf de Parade in ’s-Hertogenbosch naar Tilburg.

Compagnie Marie Chouinard, de openingsvoorstelling van het festival i.h.k.v. Jheronimus Bosch 500, zal in de tot tijdelijk theater omgebouwde Brabanthallen te zien zijn. Later in de week staan daar ook de voorstellingen van de Engelse choreograaf Akram Khan en die van het Vlaamse gezelschap MartHa!Tentatief. Voor de andere activiteiten wordt uitgeweken naar de Orangerie op een steenworp afstand van het centrale festivalplein aan de Parade.

Festivaldirecteur Viktorien van Hulst: “Nog een kleine drie weken; dan kunnen we van start! Helaas zonder de locatie Theater aan de Parade, maar gelukkig met de programmering zoals we die bedacht hadden. We danken alle partners, locaties, gezelschappen en de gemeente ’s-Hertogenbosch voor hun begrip, bijdrage en medewerking. Tot slot dank aan alle meedenkers en aan de mensen die ons hebben gesteund afgelopen week.”

 

Hoe de grote mensen weggingen en wat er daarna gebeurde (8+) speelt van do 11 t/m za 13 aug 17.00 uur, zo 14 aug 16.00 uur in Theaters Tilburg, Schouwburgring, 5038 TL Tilburg. Vanaf de Parade vertrekken pendelbussen 60 min voor aanvang van de voorstelling.

Bezoekers die al in het bezit zijn van een kaartje worden komende week uitgebreid geïnformeerd. Vanaf eind volgende week (de precieze datum volgt nog) zal de kaartverkoop weer plaatsvinden bij Theater aan de Parade, vanaf locatie. Momenteel kunnen kaarten gekocht worden in Pand 18 aan de Sint Josephstraat 18, van maandag t/m vrijdag tussen 10.00 en 16.00 uur.

© Bron: persbericht Theaterfestival Boulevard

Voor informatie kunt u contact opnemen met Theaterfestival Boulevard, Cathelijne Huijs, via +31 (0)73 6124505