POSITIEF juryADVIES over impulsgeldenaanvraag BRABANTMENU!

2018 | IMP | 041 | HET BRABANT MENU

De Brabantse gezelschappen voor jeugd Schippers&VanGucht, philharmonie zuidnederland, de Stilte en Artemis hebben de handen ineen geslagen en presenteren voor werkgroepen en marktplaatsen voor cultuureducatie in de provincie Noord-Brabant het Brabant Menu.

Op basis van de ingediende schriftelijke en de pitch heeft de jury besloten tot een positief advies voor de subsidieaanvraag voor het Brabant Menu. Het Brabant Menu ontwikkelt initiatieven die een impuls geven aan de duurzame ontwikkeling van het Brabantse cultuursysteem en het gezamenlijk verzorgen van een professioneel aanbod dat niet vanzelfsprekend in scholen komt. De jury waardeert het dat de Brabantse gezelschappen na het wegvallen van het kunstmenu het initiatief hebben genomen tot een gezamenlijk project. Het is door de jury beoordeeld en voldoende consistent in doel, opzet en uitvoering beoordeeld.

Langdurige relaties met het onderwijs in de eigen regio

Het Brabant Menu speelt in op de verzelfstandiging van KunstSelect van Kunstbalie. Een kunstmenu dat voorstellingsbezoek voor kinderen in het primair onderwijs in Noord-Brabant garandeerde. Met het Brabant Menu continueren we langdurige relaties met werkgroepen en marktplaatsen voor cultuureducatie. De opzet is eenvoudig: gezelschappen, scholen en werkgroepen spreken samen de intentie uit gedurende twee schooljaren intensief samen te werken. Er worden per schooljaar minimaal twee voorstellingen van de Brabantse gezelschappen gepresenteerd (meer mag natuurlijk) voor twee duo-leerjaren. Het aanbod is gevarieerd: theater, dans of muziek, of een combinatie, op school, op locatie of in het theater.