THEATER ARTEMIS IS BLIJ MET ADVIES RAAD VOOR CULTUUR

Theater Artemis - Whatsapp image 2020-06-04 at 15.54.43

THEATER ARTEMIS IN BASISINFRASTRUCTUUR 2021-2024

De Raad voor Cultuur heeft onze subsidieaanvraag voor de periode 2021-2024 zeer positief beoordeeld. De raad is lovend over Theater Artemis: “de instelling maakt vernieuwend jeugdtheater dat bestaande theaterconventies in twijfel trekt en doorbreekt. Ze kiest interessante coproductiepartners, die goed bij haar passen. Haar artistieke signatuur is ook herkenbaar in haar zeer oorspronkelijke educatieprojecten. Door haar sterke internationale aanwezigheid op toonaangevende festivals is zij een van de instellingen die een ambassadeursrol vervult voor de Nederlandse jeugdpodiumkunsten.”

“Theater Artemis heeft haar team, naast artistiek leider Jetse Batelaan, uitgebreid met Willemijn Zevenhuijzen (actrice/theatermaker) en Liesbet Swings (educatiemaker/curator). Dat vindt de raad een goede ontwikkeling: de artistieke koers is zo minder afhankelijk van één maker.”

“Theater Artemis draagt sterk bij aan vernieuwing van de jeugdpodiumkunsten. Zonder dat dat doel op zich lijkt te zijn, is de instelling door haar manier van werken en haar cross-overs met onder meer beeldende kunst, steeds innovatief.”

We zijn erg blij met dit mooie advies! Op Prinsjesdag maakt de minister haar besluit over toekenning van de subsidies voor de komende vier jaar bekend.

Lees hier het hele advies.