Theater na de dam presenteert: Oorlog 6+

Naar aanleiding van 75 jaar bevrijding deelt Theater Na de Dam op dodenherdenking en bevrijdingsdag de registratie van onze internationale theaterhit Oorlog 6+. Bekijk de registratie hieronder.

Welkom bij Theater Na de Dam. Op deze avond spelen normaal gesproken in heel Nederland tegelijkertijd meer dan honderd voorstellingen om de herdenking van meer betekenis te voorzien. Wegens de Corona-pandemie, een crisis die wel de grootste van onze generatie wordt genoemd, is het niet mogelijk elkaar in theaters te ontmoeten. Samen met jou geven we Theater Na de Dam vorm bij je thuis. Op dit moment luisteren, kijken of lezen heel veel mensen in duizenden huiskamers waardevol materiaal dat gerelateerd is aan de Tweede Wereldoorlog en de Nationale Dodenherdenking. Stelt u zich dat voor: in al die huiskamers zijn we los van elkaar verbonden in hetzelfde ritueel. Samen herdenken. Ook nu.

Registratie Oorlog 6+

Onze kinderen hebben allerlei ideeën over oorlog. Maar hoe we ook proberen, hun vragen daarover beantwoorden is lastig. Nog moeilijker wordt het als je dat met een voorstelling wilt doen. Oorlog werd zo misschien wel de meest spannende voorstelling die Theater Artemis ooit maakte. Inmiddels stoeiden en lachten, door heel Europa, vele kinderen opgewonden mee met deze ogenschijnlijke chaos op het toneel. Deze dappere voorstelling was voor even terug in Nederland en België en nu te zien via Theater Na de Dam.

Regie
Spel
kostuums
decor- en lichtontwerp
Speciale effecten

Dik Beets

Techniek

Marieke Smits
Guido van den Hof (stage)

Producieleiding

Floortje Halters