Tweetakt I: HET KONINKLIJK MUSEUM VOOR INTERESSANTE KUNST

Driemaal Artemis op Tweetakt: I

Tweetakt is officieel begonnen. Het kunstenfestival speelt zich af in Utrecht & Fort Ruigenhoek (Groenekan) en biedt theater, muziek, cabaret en beeldende kunst voor alle leeftijden. In deze editie is Artemis aanwezig met drie producties.

HET KONINKLIJK MUSEUM VOOR INTERESSANTE KUNST
Jaarlijks vraagt Festival Tweetakt een podiumkunstenaar waarvan het werk dicht tegen beeldende kunst aan ligt, of die van origine ook beeldend kunstenaar is, een kunstwerk te maken voor Fort Ruigenhoek. Dit jaar is deze opdracht voor Jetse Batelaan.

Als kind voelde Jetse het al: volwassenen hebben autoriteit, dus ze moeten geen onzin gaan verkopen en zeker niet over kunst. Jetse Batelaan is nu 38 en theatermaker. Als theatermaker stelt hij eigenlijk steeds de vraag: wat is theater? Dat levert bijzondere en vaak grappige voorstellingen op, waarvan de meeste ook op Tweetakt te zien waren (dit jaar ook weer). Tweetakt heeft hem uitgenodigd om dit jaar ook beeldende kunst te maken. Dus nu stelt hij die vraag over beeldende kunst: wat is kunst? Wat kan het zijn? Kun je het zelf bepalen? Kunnen gewone dingen beeldende kunst zijn?
Met Het koninklijk museum voor interessante kunst wil Jetse dat iedereen open naar kunst gaat kijken, want misschien is kunst wel iets anders dan wat je van tevoren bedacht had. Jetse stelt gewoon wat vragen bij kunst, in de vorm van een museum.

Periode april t/m juni 2017 (zie openingstijden)

NOOT VOOR DE REDACTIE

Voor meer informatie, perskaarten en interviewaanvragen neem contact op met Faye Danaë Leijtens (ma, do, vr) faye@artemis.nl +31 (0)73 6123223