Voor één avond lid van clubhuis De Waterheuvel

14 November 2019

Wie was er nu eigenlijk van De Waterheuvel en wie niet?

Op donderdag 7 en vrijdag 8 november 2019 werden bezoekers van Vluchtheuvel de Waterheuvel in Frascati voor één avond lid van clubhuis De Waterheuvel Amsterdam; een gemeenschap van mensen met een psychiatrische achtergrond.

 

De nieuwe leden werden warm onthaald in het tijdelijke clubhuis waarna een voorstelronde volgde. De avond verliep volgens de regels van De Waterheuvel: leden mogen zelf bepalen waar ze aan deelnemen, deelname wordt sowieso gewaardeerd want zonder eenieders inzet kan de club niet functioneren. De  effectieve werkwijze van het clubhuis bleek goed toepasbaar op het welslagen van een avondje theater. Zowel de oude als nieuwe clubleden gooiden zich open en enthousiast op het schrijven van kaartjes aan clubleden die al een tijdje niet gezien waren en tussen de pannenkoeken, karaoke en verse bloemen door ontstonden mooie ontmoetingen. Wie was er nu eigenlijk van De Waterheuvel en wie niet? Zie hieronder een fotoverslag van Jean van Lingen.

 

Liesbet Swings ontwikkelt kunstprojecten en maakt voorstellingen bij Theater Artemis. Deze ontstaan steevast in dialoog met kinderen, jongeren, beeldend kunstenaars en andere geestverwanten. Tijdens deze presentatie toont ze samen met de leden van De Waterheuvel de tussenstand van hun prille ontmoeting.

 

De Waterheuvel is een gemeenschap van mensen met een psychiatrische achtergrond die dagelijks samenkomt in een clubhuis aan de Sarphatistraat te Amsterdam. Gezamenlijk houden de clubhuisleden en -stafleden het clubhuis draaiende. Dit leidt tot sociale contacten, steun en zingeving. Het isolement dat vaak samengaat met psychische kwetsbaarheden wordt zo doorbroken. Het clubhuis is ook een plek om te ontdekken wat iemand nog wél kan, in plaats van te focussen op de beperking die iemand heeft.

 

met o.a. Gary, Garvin, Michel, Joyce, Lisette, Jack en Jonathan concept & regie Liesbet Swings productie Frascati Producties i.s.m. De Waterheuvel

Koppeling gekopieerd

Koppeling gekopieerd

Koppeling gekopieerd

Koppeling gekopieerd

Koppeling gekopieerd

Koppeling gekopieerd

Koppeling gekopieerd

Koppeling gekopieerd

Koppeling gekopieerd