Willemijn Zevenhuijzen wint Zilveren Krekel

Theater Artemis - Diaree is m'n lievelingskleur, julian hetzel

Willemijn Zevenhuijzen heeft een Zilveren Krekel gewonnen in de categorie ‘meest indrukwekkende prestatie in een jeugdtheaterproductie’ voor haar rol in Diarree is mijn lievelingskleur (8+) van Theater Artemis en Studio Julian Hetzel.

Uit het juryrapport: “Willemijn Zevenhuijzens rol in Diarree is mijn lievelingskleur is de voorlopige kroon op het werk van een van ’s lands beste fysieke acteurs, die in het jeugdtheater continu weet te ontroeren en te verrassen. Op meesterlijke wijze pelt Zevenhuijzen de verschillende lagen van haar personage af, van een dik schild van cynisme, tot opnieuw ontluikende hoop, tot de bevrijding die ze voelt als ze niet meer probeert in de rat race van de kunstindustrie mee te stappen. De ontroerende ontwikkeling die ze zo meemaakt legt Zevenhuijzen vast door een combinatie van tekst en fantastisch gedetailleerd fysiek spel, waaraan de reis van geremdheid tot ontketening perfect valt af te lezen.”

Vandaag maakte de Jeugdtheaterjury van VSCD (Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouw Directies) bekend wie de Zilveren Krekels hebben gewonnen voor het theaterseizoen 2023-2024. De winnaars zijn tevens de genomineerden voor de Gouden Krekels en de uitreiking daarvan vindt plaats tijdens de feestelijke afsluiter van het Nederlands Theater Festival.
Het Gala van het Nederlands Theater in Internationaal Theater Amsterdam. De uitreiking van de Zilveren Krekels vindt plaats tijdens de jeugdtheatermiddag in Theater De Krakeling op zondag 15 september 2024.

De Zilveren Krekels 2024 in de categorie ‘meest indrukwekkende prestatie in een jeugdtheaterproductie’ zijn voor:
Gustav Borreman in De Nederlandsche Cocaïnefabriek (14+) van Tafel van Vijf Muziektheater en Museum Huis Doorn
Prins S. en de Geit in Let’s talk about seks (14+)  van HNTjong
Het digitale decorontwerp van Rabbit Hole (12+) van de Toneelmakerij en Theater Sonnevanck
Willemijn Zevenhuijzen in Diarree is mijn lievelingskleur (8+) van Theater Artemis en Studio Julian Hetzel
Yung-Tuan Ku voor muziek en spel in Rijnreisje (6+)  van de Toneelmakerij

De Jeugdtheaterjury 2023-2024 bestaat uit:
Daan Valkhof (voorzitter), jeugdtheaterprogrammeur Het Nationale Theater | Marjet van Os, directeur Theater Cascade | Fiona Kelatow, theatermaker en docent | Gabby Bakker, actrice | Gwen Sengers, jeugdprogrammeur Schouwburg Concertzaal Tilburg | Marijn Lems, journalist | Marion Visser, programmeur jeugd Bijlmer Parktheater