Zilveren Krekel voor (.....) een voorstelling die schijt heeft aan zijn eigen vage titel

De VSCD-Jeugdtheaterjury heeft de Zilveren Krekels bekendgemaakt: drie voorstellingen winnen de prijs in de categorie ‘beste jeugdtheaterproductie’. (…..) Een voorstelling die schijt heeft aan zijn eigen vage titel is één van deze producties.

Uit het juryrapport
De jury over (…..) Een voorstelling die schijt heeft aan zijn eigen vage titel (12+) – Theater Artemis i.s.m. Ruhrtriennale en Künstlerhaus Mousonturm: ‘(..…) is behoorlijk vaag, laat zich lastig navertellen, maar is van begin tot het einde raak. Een overrompelende theaterervaring met de ideale acteurs, want in niets stralen ze uit dát ze acteurs zijn. Hun timing in het ontkennen van spel is perfect. Ze vertolken drie pubers op grandioze wijze in een spannende scenografie. (..…) is een voorstelling die even begrijpelijk, als onbegrijpelijk is. Herkenbaarheid oproept maar ook vervreemdend is. En uiteindelijk onder de huid gaat zitten. Jetse Batelaan zoekt opnieuw de grenzen van het theater op en verlegt ze en passant.’

Op naar goud
In de categorie ‘meest indrukwekkende jeugdtheaterproductie’ ontvangen de voorstellingen IK .. eh ik (6+) door Het Houten Huis & Nordland Visual Theatre, Zwijnenstal door Theater Sonnevanck & de Nederlandse Reisopera en (…..) Een voorstelling die schijt heeft aan zijn eigen vage titel van Theater Artemis in coproductie met Ruhrtriennale en Künstlerhaus Mousonturm een Zilveren Krekel. Deze vormen de nominaties voor de Gouden Krekels. Het zijn de nominaties voor zowel het seizoen 2019-2020 als 2020-2021 aangezien er vorig jaar, door corona, geen prijzen zijn uitgereikt. De uiteindelijke winnaar ontvangt de Gouden Krekel 2020-2021 voor ‘meest indrukwekkende jeugdtheaterproductie’. De uitreiking vindt plaats op zaterdag 11 september op het Gala van het Nederlands Theater in Amsterdam.

VSCD-Jeugdtheaterjury
De VSCD-Jeugdtheaterjury 2020/2021 bestaat uit voorzitter Katinka Enkhuizen (programmeur Theater Rotterdam), Alex Mooren (programmeur Theater Castellum), Marjet van Os (directeur Theater Cascade), Daan Valkhof (jeugdtheaterprogrammeur Het Nationale Theater), Urmie Plein (actrice), Hans Smit (journalist).

Grote felicitaties naar onze collega-Krekelwinnaars!!

Tot 11 september 2021 en fingers crossed!