I LIKE SCHOOL AND SCHOOL LIKES ME

nog te zien tot 12 mei in Design Museum Den Bosch

Koppeling gekopieerd

Wat ontstaat er als kunstenaar en school elkaar ontmoeten?

Theater Artemis en Design Museum Den Bosch realiseerden in het grootste geheim het edgy kunstproject I like school and school likes me. Tussen april 2017 en januari 2019 verbleven op negen middelbare scholen tien verschillende kunstenaars, voor telkens drie dagen en drie nachten. I like school and school likes me is een onderzoek naar de interactie tussen kunst en onderwijs: wordt het een confrontatie of een dialoog? Filmmaker Melanie Pardoel maakte van elke uitvoering een documentaire.

Deze documentaires en de weerslag van het project vormen de bijzondere presentatie I like school and school likes me, die tot en met 12 mei te zien is in het auditorium van het Design Museum.

 

TICKETS VIA:
https://designmuseum.nl/tentoonstelling/ilikeschool/

 

 

 

Koppeling gekopieerd

I like school and school likes me

De performance van Joseph Beuys uit 1974: I like America and America likes me vormt voor Liesbet Swings – educatiemaker bij Theater Artemis en initiatiefnemer van het project – een treffende metafoor voor de spannende verhouding tussen kunst en onderwijs. Vanuit hun respectievelijke achtergronden gingen Theater Artemis en Design Museum Den Bosch op zoek naar tien verwante (performance)kunstenaars of ontwerpers die zich wilden laten inspireren tot een vrije herinterpretatie van het werk, met een middelbare school als locatie.

I like school and school likes me is een hedendaagse re-enactment van die performance waar een kunstenaar drie dagen non-stop op een middelbare school verblijft. Vanuit diens artistieke eigenheid en dagelijkse beslommeringen, probeert deze een verstandhouding op te bouwen met de schoolse omgeving en de leerlingen en hen in beweging te brengen. Hoe reageren zij daarop?
Het project wordt mede mogelijk gemaakt door Impulsgelden van de Provincie Brabant en Cultuurfonds Pop-Up van de gemeente ‘s-Hertogenbosch.

Van april 2017 t/m januari 2019 vond I like school and school likes me in het grootste geheim plaats op middelbare scholen in Eindhoven, Wolvega, Amsterdam, Culemborg, Oostende (B), Zuid-Scharwoude en Best.

Koppeling gekopieerd

I like America and America likes me

In mei 1974 vloog Joseph Beuys naar New York en werd per ambulance naar de plaats van de ‘Aktion’ gebracht: een kamer in de Rene Block Gallery op East Broadway. Hij deelde deze kamer drie dagen met een wilde coyote genaamd ‘Little John’, enkel uitgerust met vilten dekens, zijn wandelstok en handschoenen. De kunstenaar herhaalde dezelfde reeks handelingen, de blik steeds gefocust op het dier. Aan het einde van de drie dagen omhelsde Beuys de coyote en werd mee teruggenomen naar het vliegveld.

Koppeling gekopieerd

NABLIJVEN in het Design Museum Den Bosch

Vrijdagavond 5 april vindt minifestival NABLIJVEN plaats in Design Museum Den Bosch. NABLIJVEN is de officiële opening van de presentatie I like school and school likes me die t/m 12 mei te zien is in het auditorium van het museum.
Om 19.30 uur worden twee films vertoond en wordt er een korte lezing gegeven. Van 20 tot 23 uur vult het museum zich met live muziek, performances en korte films. Het wordt een bonte avond met performances van jongeren en kunstenaars die meededen aan het kunstproject I like school and school likes me; een samenwerking van Theater Artemis en Design Museum den Bosch. De avond mondt uit in een feestje met DJ en karaoke.

De tentoonstelling die tot en met 12 mei te zien is in het museum is een weerslag van het werk I like America and America likes me van Joseph Beuys en het unieke kunstproject I like school and school likes me.

Tickets voor de hele avond zijn €10,- (met CJP gratis).
Koop hier kaarten voor NABLIJVEN. 

T/m 25 jaar gratis op vertoon school- studentenpas of identiteitskaart.

 

Koppeling gekopieerd

Expertmeeting

EXPERTMEETING: kunst en onderwijs op 6 april

Deze bijeenkomst is bedoeld voor kunsteducatoren en alle anderen die geïnteresseerd zijn in kunst en kunsteducatie. Samen bespreken zij of er in het schoolsysteem ruimte is voor de onvoorspelbare ontmoeting met kunstenaars, en wat zo’n ontmoeting oplevert. Met kunsteducatiekenners, deelnemende kunstenaars, docenten van de betrokken scholen, de documentairemaker en de bedenker van het project. Koop hier kaarten voor de EXPERTMEETING

Koppeling gekopieerd

Koppeling gekopieerd

Koppeling gekopieerd

Koppeling gekopieerd

Koppeling gekopieerd

Koppeling gekopieerd