Rachid Laachir

De groep van de afbeeldingen

Mijn naam is Rachid (Rashied), Dit is een oproep aan iedereen die graag tekent, schildert of stempelt. Ook zij die het niet erg vinden om de handen vuil te maken zijn zeer welkom. Ik kom binnenkort namelijk naar jullie school om samen met enkelen van jullie een volledige symbolen taal uit te vinden. Symbolen kunnen allerlei dingen zijn, logo’s, emoticons, leestekens. Eigenlijk zijn alle talen op de wereld voortgekomen uit tekeningen, die tekeningen (omdat alle ”mensen een beetje lui zijn van nature) zijn vereenvoudigd geraakt tot letters en cijfers. Vandaag de dag veranderen taaltekens nog steeds. Symbolen zijn soms ook tekeningen die gebruikt kunnen worden om meteen aan anderen bepaalde standpunten over te brengen. Het is een beetje zoals iemand die allerlei spullen heeft met honden op, om aan de wereldü te laten zien dat hij van honden houdt.õ

 

Ik heb heel veel zin om straks de hele geschiedenis van het symbool aan snel tempo door te gaan. We beginnen in de oertijd met afdrukken van onze handen, voeten, neus, ellenbogen. We gebruiken onszelf als stempel en maken allemaal een eerste indruk/afdruk.

 

Naarmate we samen verder werken, zullen we andere technieken (print-technieken) gaan proberen. We zullen natuurlijk ook het effect van onze symbolen moeten gaan uittesten op de mensen in de straat.

 

Uiteindelijk zullen de tekeningen, schilderingen en afdrukken de symbolen worden van het verhaal dat jullie samen bedachten.

 

ƬoҬ Ֆ₦Ԑ∟