Artemis@Home

Theater Artemis -

Hallo Allemaal,

Helaas kunnen jullie nu niet naar het theater, maar zelf kun je het natuurlijk wel maken!

Wij posten elke week filmpjes die je kunt naspelen of helemaal veranderen. Al deze filmpjes vind je hier: https://artemis.nl/nieuws/artemisathome/

Op deze pagina kiezen we telkens een filmpje. We geven daarbij extra ideetjes. Leuk tussen het rekenen en de taallessen! Als je door scrolt vind je een scene van de Bonte avond van de bodybuilders. Maar nu eerst een scène uit OORLOG.

Dit is het begin van de voorstelling OORLOG.
Bij de andere scenes vind je ook nog een leuke scene met een wc bril.  Kijk die ook eens!

Tip voor deze week: Maak je eigen loop der dingen! Een kettingreactie met alle spullen die je in huis kan vinden. Een bal rolt tegen een boek. Het boek valt op een pollepel en lanceert een stuiterbal. Je kan het zo gek niet verzinnen. Ter inspiratie hier nog een paar leuke filmpjes:

Klokhuis met tips voor je eigen kettingreactie:
https://www.youtube.com/watch?v=o_kkrcJN5b8

Een pagina met veel verschillende filmpjes:
https://www.digitaltrends.com/cool-tech/best-rube-goldberg-machines/

Je kan ook een platte maken:
https://youtu.be/rOG7GQm6zNg

Ze noemen dit ook wel eens een Rube Goldberg machine. Een machine die iets wat heel makkelijk is, heel lang en lastig uitvoert.

In onze voorstelling OORLOG gebruiken we het anders. In deze voorstelling beelden we oorlog uit door alle dingen die vallen. Met veel harde geluiden en onverwachte bewegingen. Deed het jou hier ook aan denken? Hoe zou je het nog meer oorlog uit kunnen beelden zonder mensen?

Heb je zelf een mooie loop der dingen gemaakt? Of heb je een andere mooie manier gevonden om oorlog uit te beelden?  Stuur je filmpje naar ons op! En wie weet kom je op onze Instagram!

Lukt het nou nog niet zo goed en/of vind je het leuk om online geholpen te worden door onze regisseur, kostuumontwerper, acteurs en docenten? Laat het ons weten. Dan kunnen we een afspraak maken. Mail dan naar: sem@artemis.nl

Dat mag ook voor als je aan de slag wilt met de scene uit Bonte avond van de bodybuilders: 

En nu zelf aan de slag! Om je op weg te helpen hebben we hier de eerste paar zinnen opgeschreven. Zing het gelijk hardop, dan oefen je meteen.

 

Goedemiddag bakker?

Goedemiddag meneer, wat mag het zijn?

 Doet u maar dat volkoren, is het fijn?

 Nee grof, maar helaas.

 Oh pardon, zei ik iets verkeerd?

 Nee, maar dat brood is al gereserveerd.

 

Je kunt nu je eigen tekst verder schrijven. Hoe loopt het af? Komt er nog iemand anders?

Je kunt natuurlijk ook je eigen tekst verzinnen. Schrijf je hem eerst op? Of proberen jullie het eerst een paar keer en weet je dan zo wat je gaat zeggen.

En misschien ben je wel helemaal niet bij de bakker. Misschien wel bij je favoriete winkel, waar je nu even niet naar toe kan. Spreek samen af waar je bent. Bedenk wie je speelt in de scene. Wat is er aan de hand  in deze winkel?

Het is leuk als je de scene filmt.  Zo kun je delen met andere mensen en je kunt het ook naar ons op te sturen! Wie weet kom je wel op onze Instagram.  Oefen het samen, maak afspraken, test je camera en spelen maar!