Artemis@Home

Theater Artemis -

Hallo Allemaal,

Helaas kunnen jullie nog niet met z’n allen naar het theater, maar zelf kun je natuurlijk wel theater maken!

Wij posten elke week filmpjes die je kunt naspelen of helemaal veranderen. Je vindt ze hier allemaal: https://artemis.nl/nieuws/artemisathome/

Op deze pagina kiezen we telkens een filmpje uit. We geven daarbij extra ideeën om zelf aan de slag te gaan.

We zijn er benieuwd naar de filmpjes die jullie gaan maken, dus stuur ze naar ons op. Wie weet delen we jouw filmpje wel op onze Instagram!

Lukt het niet zo goed en/of vind je het leuk om online geholpen te worden door onze regisseur, kostuumontwerper, acteurs en docenten? Laat het ons weten. Dan kunnen we een afspraak maken. Mail dan naar: sem@artemis.nl

Veel plezier met het maken van je eigen Artemis voorstelling!

Bonte avond van bodybuilders

Dit is een van de scene’s uit de voorstelling. Hier kun je de hele voorstelling bekijken: https://www.youtube.com/watch?v=4Yz0vRgxeu4

Wil je zelf aan de slag met deze scene?  Om je op weg te helpen hebben we hier de eerste paar zinnen opgeschreven. Zing het gelijk hardop, dan oefen je meteen.

Goedemiddag bakker?

Goedemiddag meneer, wat mag het zijn?

Doet u maar dat volkoren, is het fijn?

 Nee grof, maar helaas.

 Oh pardon, zei ik iets verkeerd?

 Nee, maar dat brood is al gereserveerd.

 Je kunt nu je eigen tekst verder schrijven. Hoe loopt het af? Komt er nog iemand anders de winkel binnen?

Je kunt natuurlijk ook helemaal je eigen tekst verzinnen. Schrijf je hem eerst op? Of proberen jullie het eerst een paar keer en weet je dan zo wat je gaat zeggen.

En misschien ben je wel helemaal niet bij de bakker, maar bij je favoriete winkel. Spreek samen af waar je bent. Bedenk wie jij speelt in de scene. Wat is er aan de hand  in deze winkel?

Het is leuk als je de scene filmt.  Zo kun je delen met andere mensen en je kunt het ook naar ons op te sturen! Wie weet kom je wel op onze Instagram.  Oefen het samen, maak afspraken, test je camera en spelen maar!

OORLOG

In de voorstelling OORLOG praten ze veel achteruit… ni ed gnilletsroov GOLROO netarp ez leev tiurethca…

Wil je aan de slag met je eigen scene, dan is het handig om dat te oefenen. Soldaat Mijnelliw helpt je hierbij in haar taallessen!

Ze heeft nog twee lessen voor je. Bekijk deze op ons youtube-kanaal!

LES 2 WC PAPIER: https://www.youtube.com/watch?v=m0MBRcfbigw

LES 3 OE – EO: https://www.youtube.com/watch?v=h-5pJpSVhtA

 

Extra:

Kun je al vloeiend achteruit praten en heb je zin om nog iets te bouwen? Kijk dan ook eens naar het begin van de voorstelling.

Maak je eigen loop der dingen! Een kettingreactie met alle spullen die je in huis kan vinden: Een bal rolt tegen een boek – het boek valt op een pollepel en lanceert een stuiterbal…

Je kan het zo gek niet verzinnen. Ter inspiratie hier nog een paar leuke filmpjes:

Klokhuis met tips voor je eigen kettingreactie:
https://www.youtube.com/watch?v=o_kkrcJN5b8

Een pagina met veel verschillende kettingreacties:
https://www.digitaltrends.com/cool-tech/best-rube-goldberg-machines/

Je kan ook een platte kettingreactie maken:
https://youtu.be/rOG7GQm6zNg

Ze noemen dit ook wel eens een Rube Goldberg machine. Een machine die iets wat heel makkelijk is, heel lang en lastig uitvoert.

In onze voorstelling OORLOG gebruiken we het anders. In deze voorstelling beelden we oorlog uit door alle dingen die vallen. Met veel harde geluiden en onverwachte bewegingen. Deed het jou hier ook aan denken? Hoe zou je het nog meer oorlog uit kunnen beelden zonder mensen?

Heb je zelf een mooie loop der dingen gemaakt? Of heb je een andere manier gevonden om oorlog uit te beelden?  Stuur je filmpje naar ons op! En wie weet kom je op onze Instagram!

Het verhaal van het verhaal

In het verhaal van het verhaal trekken er allemaal figuren aan ons voorbij. Zo zien we Beyonce, maar heet ze nu Ria. Trump speelt de vader van Sander die er uit ziet als Ronaldo. En dan zijn er ook nog grote groene blokken en roze driehoeken!

We dagen je uit om deze scene zelf na te maken. En niet zomaar.. probeer dat eens in een stop-motion filmpje te doen. Hieronder vind je de uitleg hoe je dat kunt doen. Ook kun je de figuren uit de voorstelling uitprinten en knippen. Dat doe je door hier te klikken.  Zo kan ook jij een verhaal maken met Ronaldo die eigenlijk iemand anders is. Kun je de figuren niet uitprinten? Of wil je andere figuren gebruiken? Maak ze dan zelf of knip ze uit folders en tijdschriften.

Wanneer het je gelukt is je eigen scene te maken, stuur hem ons op! We zijn erg benieuwd. En misschien kun je zelf nog een verhaal verzinnen? Je weet nu hoe je een filmpje moet maken, dus kun je ook aan de slag met je eigen verhaal.

Voor de uitleg van het maken van ene filmpje klik hier.

En/ of kijk dit filmpje:

Veel plezier met het maken van je eigen filmpje. Ben je nog niet klaar met het maken van je eigen Artemis scènes? Hieronder vind je nog meer filmpjes waarmee je aan de slag kunt: