BORN TO BE TORN

voorstelling op school - VO hele school - 28 feb t/m 9 april 2023
Theater Artemis - Btbt_lhr©henkclaassen
Een ode aan alle gevoelens

We are artists met tere zieltjes

We have our feeeeeeeelingssssssss

And those feelingssssssss will take over the schoolsssssss

We will barf our feelinggssss in the hallway, on your lockers.

Until the whole school will barf with us.

Het is ochtend, er hangt een vreemde nevel rondom de school. Er klinkt een ouverture over de schoolspeakers. Het licht lijkt anders dan normaal, een Opera stem zingt waarom. “Ja, waarom?” Een beekje kabbelt over de schooltrap. Een mysterieus winkeltje verkoopt tranen. Een zwaar emotionele “gang” van artiesten neemt de school stilaan over. Echte aanstellers zijn het, met gevoel voor vorm, dat dan weer wel.

In de puberteit zijn de emoties soms groot, dan weer helemaal afwezig. Met deze groteske ode aan alle gevoelens creëren wij ruimte in de puberhoofden. Onze onverwachte ingrepen in de school zetten het bekende patroon even op z’n kop en laten herinneringen achter die nog doorleven terwijl de dagdagelijkse routine wederkeert.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Het is een zo normaal lijkende schooldag… maar ineens zijn er performances en installaties in en om de school, de gangen, de kantine, het fietsenhok, het toilet. Ze zoeken de interactie met leerlingen. De hele school doet mee, zomaar tussen de lessen door. Een “artistieke brandoefening”, geschikt voor VMBO, HAVO en VWO. Past bij o.a. mentoruren, maatschappijleer, filosofie en kunstvakken.
Born to be torn is, na HaPpYcLaPpYy, de tweede jongerenvoorstelling van Willemijn Zevenhuijzen bij Theater Artemis.

Voor meer informatie, kosten en boekingen: mail naar lobke@artemis.nl

 

VAN / MET

Jeroen van Arkel (spel), Jiska Mensink (spel) Jef Van gestel (concept/spel), Liesbet Swings (kostuums/artistiek advies), Willemijn Zevenhuijzen (concept/spel), Smilla Zinecker (assistent kostuum)

TECHNIEK & DECORUITVOERING

Marq Claessens